Kanninen triplakohtaamisesta: "On erityisen kivaa, kun on muutama hyvä ystävä vastassa"

CHL / Haastattelu
Kanninen on vakiinnuttanut paikkansa JYPin nelosketjusta.
JYP ja Tappara pelasivat CHL:n pudotuspelien neljännesvälierissä ensimmäisen osaottelunsa, kun joukkueet iskivät yhteen Jyväskylässä. Henri Kanninen oli ketjunsa ohella JYPin parhaimmistoa. Jatkoaika haastatteli miestä ottelun jälkeen.

CHL:n neljännesvälierien ainoat suomalaisjoukkueet kohtasivat tiistaina, kun Tappara saapui Jyväskylään JYPin vieraaksi. Kotijoukkue JYP oli ottelussa lopulta parempi loppulukemin 3−1.

JYP ja Tappara kohtaavat lyhyen ajan sisään kolme kertaa. Perjantaina Tappara vei liigan puolella kaksi pistettä Jyväskylässä, ja seuraavan kerran joukkueet kohtaavat jo ensi viikon tiistaina toisen osaottelun merkeissä.

Pelaajat nauttivat useimmiten, kun samaa joukkuetta vastaan pelataan paljon lyhyessä ajassa. Se tuo otteluihin yleensä pudotuspelihenkisyyttä ja taistelupareja.

JYP-hyökkääjä Henri Kannisen kohdalla asia on myös näin, mutta Tappara on tietystä syystä vielä normaalia mieluisampi vastus. Tapparassa pelaa Jyväskylässä kiekko-oppinsa saaneista pelaajista Aleksi Salonen ja Valtteri Kemiläinen.

− Tällaiset pelit maistuvat tietenkin hyvältä, kun samoja äijiä tulee vastaan monta kertaa lyhyen ajan sisään. On kuitenkin vielä erityisen kivaa, kun on muutama hyvä ystävä vastassa toisella puolella.

Tuleeko vanhojen kavereiden kesken sitten piikiteltyä kentällä?

− Varmaan vähän, kyllä. Tilanteista naureskellaan keskenään, kiva myös sen takia pelata kavereita vastaan, Kanninen hymyilee.

JYP oli etenkin puolustussuuntaan ja kiekollisesti vahva ja onnistui sitä kautta syömään Tapparan hyökkäyspelaamisen minimaaliseksi.

− Kokonaisvaltaisesti pelasimme hyvän pelin. Olimme hyvässä rytmissä koko ajan, ja saimme karvattua ja paineistettua vastustajan puolustusta. He eivät päässeet niin paljoa vastahyökkäyksiin, kun ovat niissä vahvoja. Petrasimme siltä osalta myös viime pelistä.

Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä Kanninen pelasi ketjunsa kanssa tiistaina todella vahvan ottelun. Nelosketjun laidalla pelasivat voimahyökkääjät Joel Sund ja Janne Kolehmainen.

Kolmikko oli isossa roolissa, sillä se pelasi paljon vaikeita minuutteja vastustajan kärkiketjuja vastaan ja oli useimmiten JYPin päävalmentaja Marko Virtasen valinta kaukaloon, kun peli piti saada Tapparan puolustusalueelle.

− Tuntui kyllä ketjun pelaaminen tosi hyvältä tänään. Kolehmainen on todella luotettava kaveri siihen vierelle ja vapauttaa sitä kautta minunkin pelaamista. Saimme luotua myös maalipaikkoja, mutta pitäisi laittaa kiekkoja paremmin pussiin, tuumi Kanninen.

» Lähetä palautetta toimitukselle