Kankaanperä viihtyy tapahtumien keskiössä - "Makuupaikkoja on vielä jaossa"

LIIGA / Haastattelu
Kankaanperä pääsi jälleen tositoimiin.
Kuva © Jarno Hietanen
Pudotuspelikevät 2016 pyörähti käyntiin puolivälierien osalta tutulla otteluparilla, kun Tappara ja Lukko avasivat sarjansa Tampereella. Tapparan takalinjoilla luuti myös tuttu ilmestys - Markus Kankaanperä.

Tappara ja Lukko ovat kohdanneet toisensa ennen tätä kolmena peräkkäisenä keväänä välierävaiheessa. Nyt on vuorossa kohtaaminen puolivälierissä. Avausottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen kotijoukkueelle tyylipuhtaasti 3-0. Kokenut Tappara-puolustaja Markus Kankaanperä oli jälleen monessa mukana.

− Puolitoista viikkoa oli pitkä aika odotella pelejä. Kiva, että pääsee taas tositoimiin, myhäili partasuinen Kankaanperä ottelun jälkeen.

Ottelutauko hyödynnettiin Kankaanperän mukaan harjoittelun ja yhdessäolon merkeissä.

Tapparan ja Lukon ensikohtaaminen kevään mittelöissä sisälsi monenlaisia nokkapokkia ja torikokouksia. Kankaanperäkin löysi itsensä milloin Olavi Vauhkosen ja milloin Sheldon Brookbankin välittömästä läheisyydestä.

− Sai painaa vähän jalkaa kaasulle. Kun menee pelin virtauksen mukana, tuollaisia pikku paineja syntyy välillä. Ei siellä mitään erikoista tapahtunut, tuumasi Kankaanperä. 

Tappara ja Lukko ovat tottuneet viime vuosina pitkiin sarjoihin keskinäisissä väännöissä. Kankaanperä lupaa jakaa oikeutta maalinedustalla jatkossakin.

− Kyllä siellä vielä makuupaikkoja on jäljellä. Tästäkin pelistä kuitenkin opittiin paljon. Otimme tyhmiä jäähyjä. Ne kun saadaan pois huomiseen mennessä ja otetaan lisää vastuuta kiekosta sekä hyödynnetään maalipaikat, niin eiköhän siitä hyvä tule. 

Kankaanperä on ollut mukana jokaisessa Lukko-sarjassa viime vuosien kohtaamisten putkessa. Oma rooli kuitenkin on ja pysyy.

− Pelaan siellä sääntöjen rajamailla ja yritän ottaa vastustajalta peli-intoa pois. Jäähyjä ei kuitenkaan parane ottaa, kokenut puolustaja tietää. 

Tappara ja Lukko - pudotuspelien paita ja peppu

Kysyttäessä sitä, onko saman joukkueen kohtaaminen useana vuonna peräkkäin etu vai haitta, on vastaus seuraavan kaltainen:

− Eipä siitä juuri ole etua eikä haittaa. Sen verran ehkä etua, että tietää Raumalla mihin pukukoppiin menee ja missä tekee alkulämmittelyt, hymähtää "Kanki".

Myös pientä piikkiä pilke silmäkulmassa lähti toimittajakunnan suuntaan.

− Tietenkin jotain historiaa mahdollisesti löytyy, mutta se lienee teidän homma pitää niitä yllä, Kankaanperä naurahtaa.

Kankaanperä ei myönnä, että nyky-Lukossa olisi ketään erityisen rakasta kiistakumppania.

− Vastustaja on aina rakas, ihan sama ketä vastaan pelataan. 

Joukkueet kohtaavat puolivälierien toisessa ottelussa heti huomenna lauantaina, kun karavaani matkaa Raumalle. 

− Toivottavasti tulee kiva peli ja täältä Tampereeltakin lähtee paljon väkeä katsomaan peliä, päättää Tapparan numero 12.

» Lähetä palautetta toimitukselle