Kankaanperä: ”Tilanteet tulivat silmille”

LIIGA / Haastattelu
HIFK sai tiistaina kaivatun avun puolustuspäähänsä, kun reilut kolme kuukautta jalkavamman vuoksi sivussa ollut runkopuolustaja Markus Kankaanperä palasi pelaavaan kokoonpanoon.

Harjoitukset ovat eri asia kuin peli. Sen sai Markus Kankaanperäkin tiistaisessa Ilves-ottelussa huomata. Tästäkin huolimatta 31-vuotias puolustaja suoriutui urakastaan helsinkiläisten takalinjoilla mallikkaasti.

– Hienoa oli taas pelata. Kyllä sen heti huomasi, ettei ole vähään aikaan pelannut. Tilanteet tulivat vähän silmille. Siinä sen pelaamattomuuden huomasi. Ei kyllä piiputtanut missään vaiheessa, 22 minuuttia Toni Söderholmin parina uurastanut Kankaanperä myönsi.

Valmistautuminen paluuotteluun sujui tutun kaavan mukaan, joskin intoa oli ehkä tavallistakin enemmän.

– Ei hirveästi ainakaan psyykata tarvinnut, pikemmin piti vähän jarrutella, ettei aja itseään ulos tilanteista. Pyrin ottamaan mielummin yhden askeleen taakse kuin eteen.

Intoa olisi riittänyt myös maalintekoon, mutta HIFK-pakin hyvältä tontilta lähtenyt laukaus kilpistyi ykkössentteri Mikael Granlundiin.

– Maaliinhan se olisi mennyt, mutta ”Mikke” esti sen. Tuhannen taalan paikalta pääsin kokeilemaan, Kankaanperä naurahti.


Kankaanperä palasi IFK:n alakerran isännäksi.
Teemu Eirtovaara - http://eirten.kuvat.fi

Tehopisteittä HIFK:n ykköspakkipari ei kuitenkaan jäänyt. Siitä piti huolen huimaan vireeseen äitynyt Söderholm, joka kirjautti tehot 0+3.

– Sovimme ”Söden” kanssa, että hän hoitaa enemmän hyökkäyspeliä. Helppo siinä on hänen vierellään pelata, Kankaanperä kehui pakkipariaan.

”Tästä ne tosipelit alkaa”

HIFK-juna jyskyttää kohti kevättä seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Tämä on kuitenkin vasta vienoa ja ohutta alkusoittoa, jos asiaa kysyy Markus Kankaanperältä.

– Oma pelimme ei ole vielä lähellekään kunnossa, mutta onneksi meillä on tässä vielä aikaa. Puhuimme ennen peliä, että tästä alkaa ihan eri pelit.

Aikaa pelikunnon hakemiseen on myös puolustajalla itsellään. Kevään pelivire pitkän tauon jälkeen tulee vain yhdellä keinolla.

– Se ei tule kuin pelaamalla, mutta tästä on hyvä lähteä. Saimme kolme pistettä ja joukkue on voittanut hyvin pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle