Kane ylisti Yhdysvaltojen pääkäskijää: "Hän kokosi rivimme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrick Kane toimi Yhdysvaltojen kapteenina.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Yhdysvallat halusi voittaa pronssimitalin hieman enemmän kuin Kanada. Ottelun alku oli varsin pihapelimeininkiä, mutta ensimmäisen maalin jälkeen otteluun tuli lisää vauhtia ja kiekollisuutta.

Yhdysvallat teki ensimmäisen maalin toisessa erässä, kun Chris Kreider vei joukkueensa 1−0-johtoon. Kanada tuli vielä samaisessa erässä tasoihin, mutta kolmannessa erässä Yhdysvallat teki vielä kolme maalia ja voitti pronssia lukemin 4−1.

Yhdysvaltojen kapteeni Patrick Kanen mielestä välierähäviö oli joukkueelle raskas. Yhdysvallat kohtasi Ruotsin, joka löi taululle rumat lukemat, kun se eteni finaaliin lukemin 6−0.

− Mielestäni oli tärkeää, että saimme itsemme ladattua tähän otteluun. Valmentaja teki hienoa työtä ja sai meidät valmiiksi tätä peliä varten. Se oli meille tärkeää, että voimme viedä jotain kotiin tästä turnauksesta.

Kane jakaakin Yhdsyvaltojen päävalmentajalle Jeff Blashillille kunniaa. Kanen mukaana Blashill on valmentajana intohimoinen ja tarkka yksityiskohdista. Blashill tekikin turnauksen aikana Kaneen vaikutuksen.

− Se on hankala tilanne, kun tulit tänne voittamaan kultaa ja häviät välieräottelun tuolla tavalla. Sillä hetkellä et välitä pronssista, mutta hän sai meidän rivimme kasaan eilen illalla. Mielestäni pelasimme tänään ihan hyvin.

− On tärkeää voittaa mitali meidän joukkuueelle, mutta myös tärkeää yhdysvaltalaiselle jääkiekolle − meillä ei ole paljon mitaleita tästä turnauksesta. Nyt voimme rakentaa tällä tasolla ja parantaa joka vuosi, hän jatkaa.

Lauantainen välieräottelu oli varsin samanlainen Yhdysvalloille kuin pronssiottelu. Ruotsiakin vastaan Yhdysvalloilla oli kohtalaisen paljon maalipaikkoja, joista he eivät vain tehneet maaleja.

Kanen mielestä välieräottelu antoikin opetuksen.

− Eilinen antoi meille opetuksen, meidän piti muuttaa hieman meidän peliämme. Mielestäni pysyimme suunnitelmassa tänään enemmän.

Oma pelaaminen

Kane johtaa MM-kisojen pistepörssiä 20 pisteellä ja hyvin todennököisesti voittaa pistepörssin. Hänen mielestään hän yritti vain pelata voittavaa jääkiekkoa ja tehdä kaikkensa joukkueen eteen.

− Selvästi olin täällä tekemässä tulosta. Kaiken kaikkiaan olen varsin tyytyväinen, toivon vain, että olisin voinut tehdä eilen (lauantaina) enemmän. 

Kane tuli MM-kisoihin hakemaan vauhtia ensi kautta varten. Siinä hän myös omasta mielestään onnistui.

− Olen nähnyt pelaajia, jotka ovat pelanneet hyvin tässä turnauksessa ja he ovat saaneet hyvän aloituksen seuraavalla kaudella − niin kuin (Nikita) Kutšerov ja (Patrik) Laine muutama vuosi sitten.

Yhdysvaltojen jääkiekon merkkihenkilö Jim Johansson menehtyi tammikuussa. Hän teki jenkkiläisen jääkiekon eteen paljon vuosien varrella. 

Kanen mukaan voitettu mitali oli hänelle. Johanssonin veli oli jakamassa mitaleita ottelun päätyttyä. 

− Hän oli varsin tunteikas, ja tiedän, mitä se merkitsi hänelle. Oli hienoa saada häneltä pronssinen mitali ja kun sain palkinnon kolmannesta sijasta, ojensin sen hänelle ensin. Hän oli siitä myös varsin tunteellinen, Kane päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle