Kanadan runkopelaajat odottavat Leijonien kohtaamista: "Hän on minun jätkäni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Wayne Simmonds tunnetaan kovasta pelistään.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Pariisin B-lohkossa pelaavat Suomi ja Kanada kohtaavat tiistaina viimeisessä ottelussa ennen pudotuspelejä. Kanadan NHL-tähdistä Mark Scheifele, Wayne Simmonds ja Marc-Edouard Vlasic vaikuttavat kommenteista päätellen odottavan Suomen kohtaamista.

Suomi pelaa alkusarjan päätösottelussa Kanadaa vastaan tiistai-illan ottelussa. Kamppailu päättää koko Pariisin-lohkon, minkä jälkeen pähkäillään, mitkä joukkueet jäävät Ranskaan, ja mitkä lähtevät jo puolivälieriin Saksan Kölniin.

Kanadalaispelaajat odottavat vesi kielellä Leijonien kohtaamista.

Scheifele tietää suomalaisten vaarallisuuden, vaikka Laine ei ole mukana

Winnipeg Jetsin hyökkääjä Mark Scheifele odottaa innolla Pariisin-lohkon päätösottelua Leijonia vastaan. Scheifele tiedostaa, että tuleva vastustaja on lohkon toistaiseksi kovin. MM-turnauksessa joukkueen tekemisen on oltava nousujohteista.

− Suomi pelaa vahvaa puolustuspeliä, mutta tiedämme, mitä meidän täytyy tehdä voiton eteen. Kaikki pelit menevät eri tavalla ja jokaisen jälkeen on koottava itsensä.

Scheifele pelaa seurajoukkueessa suomalaiskomeetta Patrik Laineen kanssa.

Mark Scheifele pelaa Jetsissä Patrik Laineen kanssa. Kanadan maajoukkueessa on toinen 29, Nathan MacKinnon.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

− Hänen laukauksensa on tappava. Suomelta puuttuu paljon, kun hän ei ole mukana. Sebastian Ahoa täytyy kuitenkin varoa. Hän pelasi huikean kauden NHL:ssä, vaikka oli tulokaspelaaja.

Kanadan joukkue on taitoa ja erilaista erikoisosaamista täynnä. Scheifele avasi, mikä vaahteralehtipaitojen paras ase on.

− Osaamme iskeä nopeasti vastaan. Vastustaja ei voi keskittyä vain yhteen ketjuun, sillä kaikki pelaajamme ovat todella taitavia, Scheifele tiesi.

Kanada on voittanut kaksi aiempaa maailmanmestaruutta. Scheifelella on mielessään resepti, jolla putki on mahdollista venyttää kolmivuotiseksi.

− Puolustus on paras hyökkäys. Emme kuitenkaan voi paljastaa kaikkia keinojamme, virnisti 24-vuotias hyökkääjä.

Simmonds kohtaa "jätkänsä"

Kesken NHL-kauden Tampa Bay Lightningista Philadelphia Flyersiin siirtynyt Valtteri Filppula kohtaa tiistaina joukkuekaveri Wayne Simmondsin.

− Siitä tulee hauska ja hyvä peli. Joukkuekaveria vastaan on kiva pelata, suurista jäähymääristä tunnettu laituri hehkutti.

Simmonds ei sanojensa mukaan tiennyt, että vaahteralehtipaidat tekivät Suomelle palveluksen kaatamalla Norjan.

− Valtteri on minun jätkäni. Palveluksia Suomelle ei enää tule, kovaotteinen kanukki virnisteli.

Murtaako Suomi Kanadan suurimman vahvuuden?

Kanadan väkevän joukkueen suurimpia vahvuuksia on ollut puolustuspelaaminen, jota esimerkiksi hyökkääjä Scheifele kehui maanantaina. Hallitseva maailmanmestari on päästänyt kahdeksan maalia ennen alkulohkojen päätöspäivää.

Vaikka Kanadassa on paljon MM-tason pelaajia, on nykyisen joukkueen runko hyvin rakennettu. Menestys ei ole sattumaa.

− Avainasia menestykseen on, että meillä on laaja pelaajamateriaali täynnä hyviä yksilöitä, San Jose Sharksin puolustaja Marc-Edouard Vlasic tuumi.

Marc-Edouard Vlasic on kanadalaispuolustuksen johtohahmoja.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Intohimo ja joukkueen eteen pelaaminen on näkynyt Kanadan tekemisessä turnauksen alusta lähtien, ja oman maan menestyminen painottuu myös Vlasicin kommenteissa. Ylimielisyydestä ei ole ollut tietoakaan.

− Olen täällä, koska haluan voittaa turnauksen. Tykkään pelata jääkiekkoa ja haluan pelata Kanadalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle