Kanadan O'Reilly Suomen kohtaamisesta: "Kalavelat maksuun"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanada on oppinut edellisen kohtaamisen virheistään.
Kuva © Timo Savela
Kanadan Ryan O’Reillyn mukaan heidän joukkueellaan on nyt hyvä paikka maksaa kalavelat Suomelle taklausten ja fyysisyyden kautta. Patrik Laine on yksi tarkkailun alla olevista Suomen pelaajista.

Voitto USA-pelistä ei tullut Kanadalle helpolla, mutta O'Reillyn mukaan seuraava ottelu tulee olemaan vielä paljon vaikeampi.

− Tämä oli hyvä ottelu meiltä, mutta meidän pitää heti alkaa keskittyä huomiseen otteluun Suomea vastaan.

− Suomi on paljon hankalampi vastustaja. Siitä tulee täyttä taistelua täydet 60 minuuttia, ja meidän pitää välttää tekemästä virheitä.

Turnauksen aikaisempi kohtaaminen on analysoitu, ja virheistä on aikomus ottaa opiksi. Ottelu on myös Kanadalle kasvojen pesua. He haluavat näyttää, ettei edellinen kohtaaminen kerro kaikkea joukkueiden tasoerosta.

− Edellisessä kohtaamisessa emme onnistuneet yhtään, kuten olimme suunnitelleet. He saivat jäädytettyä meidän pelimme ja nyt on aika maksaa takaisin.

− Meillä on mahdollisuus voittaa kultamitali joukkuetta vastaan, joka on lyönyt meidän aikaisemmin turnauksessa. Nyt on meidän aikamme näyttää, että olemme parempi jääkiekkojoukkue.

Suomen joukkueen hyökkäyksen vaarallisuus on hyvin joukkueen tiedossa.

− Meidän täytyy pelata puolustuksen kautta ja sulkea heidän hyökkäyspelinsä heti alussa. Olemme käyneet edellisen kohtaamisen läpi, ja opimme tekemistämme virheistä.

Patrik Lainetta seurataan erityisesti ja hänen tekemisiään vartioidaan Suomen hyökätessä.

− Laineen nousu laidalta täytyy tehdä mahdollisimman vaikeaksi niin, ettei se sekoita meidän omaa peliä. Meidän täytyy mennä lujaa pelaajiin kiinni ja pitää maalin edusta mahdollisimman puhtaana. Maalivahdin on todella vaikeaa torjua kiekkoa, jos siinä on paljon esteitä edessä.

Suomen puolustuksen murtamisen Kanada aikoo hoitaa vauhdilla ja aggressiivisuudella.

− Meidän pitää saada kiekko nopeasti syvälle Suomen kenttäpäätyyn ja pitää huoli, että omat ketjumme pelaa tiiviisti yhteen. Taklauksilla ja fyysisyydellä sitten otamme kiekon takaisin meille.

» Lähetä palautetta toimitukselle