Kanadan Laughton: ”He olivat parempia koko lailla kaikessa”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Laughton on Philadelphian varaus kesältä 2012.
Kuva © Getty Images
Kanada koki ensimmäisen tappionsa varsinaisella peliajalla nuorten MM-turnauksessa, kun Suomi kaatoi vaahteranlehtipaidat välieräpelissä lukemin 5-1. Aiemmin joukkue oli hävinnyt vain Tšekille voittomaalikisassa.

Tappio oli kirvelevä Kanadalle. Joukkueen kapteeni hyökkääjä Scott Laughton myönsi, että Suomi oli lauantaina parempi.

− He olivat parempia koko lailla kaikessa. Niin jäähyjen määrässä, kuin keskialueen pelissä ja karvauksessakin. He voittivat meidät reilusti ja selvästi, emme ansainneet voittoa.

− Suomalaiset tukkivat keskialueen hyvin 3−2-trapillaan. He eivät antaneet meille tilaa ja oli vaikeaa päästä siitä läpi. Emme saaneet luotua tarpeeksi paikkoja ja menetimme liikaa kiekkoja.

Laughton ei kuitenkaan usko, että Kanada olisi syyllistynyt Pikkuleijonien aliarviointiin.

− Emme mielestäni aliarvioineet Suomea. Aina, kun tämän paidan pukee päälle, on valmis pelaamaan maansa puolesta. Emme tehneet niin tänään. Tiesimme, että heillä on lahjakas joukkue. Asiat eivät vain menneet meidän suuntaamme tänään.

Kanadalaiset saivat ottelussa neljä kahden minuutin jäähyä ja kaksi käytösrangaistusta. Laughtonin mukaan jäähyt aiheuttivat joukkueelle ongelmia.

− Meillä oli tänään liikaa jäähyjä. He olivat meitä parempia erikoistilanteissa, joten jäähyt haittasivat peliämme pahasti.

Erityisiä vaikeuksia joukkueelle tuottivat reilun neljän minuutin sisään toisistaan otetut kaksi kymmenen minuutin jäähyä. Toinen tuli protestoinnista ja toinen automaattisesti päähän kohdistuneesta taklauksesta. Jäähypenkkiä kuluttivat Nic Petan ja Jonathan Drouin. Tämä loi vaahteranlehtipaidoille kahden keskushyökkääjän vajeen. Laughton myönsi, että tilanne ei ollut helppo.

− Oli rankkaa, kun kaksi tärkeää hyökkääjäämme saivat kymmenen minuutin käytösrangaistukset. Varsinkin, kun he kumpikin olivat keskushyökkääjiä. IIHF on näiden asioiden kanssa tarkkana, ja se on joskus rankkaa.

Kanada uskoi vielä tasoihinnousumahdollisuuksiinsa, kun Drouin kavensi tilanteeksi 1−2 ajassa 31.24. Joukkue ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään itseluottamustaan.

− Olimme vielä itsevarmoja siinä vaiheessa, kun Drouin teki meille 1−2-kavennusmaalin. Kolmanteen erään lähdettäessäkin uskoimme, että voisimme vielä nousta. Emme ikävä kyllä onnistuneet, Laughton totesi.

Katse kohti pronssipeliä

Kanada päättää turnauksensa sunnuntaina pelattavassa pronssiottelussa, jossa vastaan asettuu Ruotsille hävinnyt Venäjä. Laughton toteaa, että odotettavissa on kova peli.

− Se on iso peli. Emme pidä toisistamme kovin paljoa, joten olemme valmiit huomenna. Odotamme sitä peliä innolla, siitä tulee hyvä peli.

Kotimaassa vaahteranlehtipaidoilta odotetaan aina mitalia, kun joukkue arvokisoihin osallistuu. Kanada jäi mitalitta edellisenä vuonna nuorten MM-kisoissa Venäjän Ufassa, mutta mitalipaineet eivät huoleta Laughtonia.

− Emme murehdi mahdollista mitalittomuutta. Keskitymme huomiseen peliin ja omaan työhömme. Motivaatio tulee kuin itsestään. Vaikkemme pelaa kullasta, niin puemme tämän paidan silti ylpeinä yllemme ja taistelemme. Pronssimitali ei ole sitä, mitä lähdimme hakemaan, mutta nyt taistelemme siitä tosissaan, hyökkääjä päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle