Kanada tyrmäsi Globenin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Staalin maali ratkaisi.
Kuva © Timo Savela
Odotettu iltaottelu oli ohi puolessa tunnissa.

Jordan Staalin toisen erän jäähy jäi ratkaisevaksi. Ei siksi että Ruotsin surkea ylivoima olisi ohittanut Mike Smithiä, vaan siksi että jäähyltä vapautunut hyökkääjä teki tunnelman tappaneen 3-0-maalin.

Steven Stamkos ja Luke Schenn olivat osuneet jo aiemmin, mutta aikaan 33.00 merkitty verkonheilahdus lopetti Tre Kronorin pyristelyt.

- Tämä oli toistaiseksi paras ottelumme. Koko esitys oli ehjä, Staal hymyili ottelun jälkeen.

Kanadan otteet Ruotsia ja kaksi päivää aiemmin Norjaa vastaan olivat toiselta planeetalta kuin turnauksen ensimmäiset ottelut. Matkustamisesta uupunut joukkue ei enää jää neppailemaan keskialueelle, vaan rakentaa hyökkäyksensä vauhdilla.

Siitä paras esimerkki oli juuri Staalin maali, jonka lähtökohtana oli Matt Readin nopea pystysyöttö. 2-1-hyökkäykseen Staalin kanssa päässyt Ryan O'Reilly petasi paikan ja 24-vuotias sentteri sai tuulettaa.

- Nyt saimme vauhdin ja pohjoisamerikkalaisen tyylin toimimaan täkäläisissä olosuhteissa.

- Sen vaikutukset näkyivät parhaiten ottelun edetessä, kun aloimme hallita vain enemmän ja enemmän, lopussa Ruotsi näytti jo aika väsyneeltä.

Ruotsi oli ottelun jälkipuoliskon vain sivustaseuraaja. Joukkue pääsi vielä muutamille maalipaikoille, mutta Staalin häkki hiljensi sekä ruotsalaispenkin että Globenin yleisön.

- Saimme kiekon hyökkäysalueelle ja heidän puolustajansa väsymään. Jokainen sekunti, jonka kiekko on hyökkäyspäässä, on puolustavalle joukkueelle raskaampi. Saimme siinä hieman apua otteluohjelmalta, koska Ruotsi oli pelannut edellisenäkin päivänä.

Maali oli Staalin ensimmäinen koko turnauksessa. Mies teki NHL-kauden 17 viimeisessä ottelussa 14 tehopistettä, mutta MM-kisoissa on ollut nihkeämpää.

- Täällä on vähän erilaista. Olen yrittänyt saada jalat liikkeelle, muu tulee sitten perässä. Hyvä että se ensimmäinenkin syntyi, ehkä jatkossa on helpompaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle