Kanada tuhosi Venäjän puolustuksen päätöserässä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Michael Mathesonin Kanada polki jääkiekon MM-finaaliin. (Arkistokuva)
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kanadan ilmiömäinen päätöserän nousu ja neljä maalia riittivät jääkiekon MM-kisojen finaalipaikkaan. Kahden maalin takaa kiri rinnalle ja ohi Venäjää vastaan yhden erän aikana on kova temppu.

Vaahteralehtipaitojen kirin huipensi Ryan O'Reillyn maalin edestä sutima osuma, joka näki päivänvalon ainoastaan kolmisen minuuttia ennen päätössummeria.

Voittomaalin syöttänyt Michael Matheson painotti, että isoissakin peleissä hetkessä elämisestä seuraa hyviä asioita.

− Keskittyminen on ollut aina yhdessä pelissä turnauksen ajan. Koskaan ei voi tietää, mitä näissä peleissä tapahtuu, luonnollisesti tyytyväinen Florida Panthers -pakki muotoili pelin tauottua.

Kanada oli kahden ensierän aikana Venäjän myllytyksen alla. Näytti, että hallitseva kaksinkertainen maailmanmestari oli turhautunut, kun etenkin toisessa erässä useamman vihellyksen jälkeen se sai aikaan torikokoukset.

Viimeisen erässä altavastaajan asemaan joutui kuitenkin Venäjä. Joukkueen puolustus oli täysin vastaantulija tehokkaiden kanadalaisten edessä.

− Pelattiin hyvin, käytettiin hyvin ne tilaisuudet, joita saatiin, Matheson iloitsi.

Seuraavaksi Kanadalla on edessään loppuottelu sunnuntaina. Vastustaja MM-finaalissa on joko Ruotsi tai viime vuoden tapaan Suomi.

− Tästä hetkestä voi nauttia hetken ja sitten fokus siirretään finaaliin. Katsotaan toinen välierä, ja opitaan lisää niistä joukkueista (Ruotsista ja Suomesta), Matheson päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle