Kanada hävisi turnauksen tärkeimmät pelinsä − Connor McDavid: "Oli vaikea nukahtaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
McDavidin turnaus päättyi pettymykseen.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Kanadan kapteeni ja supertähti Connor McDavid teki kaikkensa, jotta joukkue olisi saanut MM-mitalit mukaansa. Toisin kuitenkin kävi. Liekö unettomuus vaikuttanut muidenkin, kuin keskushyökkääjän otteisiin?

Kanada hävisi MM-kisojen pronssiottelun Yhdysvalloille maalein 4−1. Joukkueen kapteeni Connor McDavid harmitteli hukkaan heitettyä työmäärää.

− Tämä on pettymys, sillä taululla ei ole se tulos, jonka olisimme halunneet. Vietimme miltei kuukauden yhdessä voittaaksemme. Mitalitta jääminen on pettymys.

Vaahteralehtipaidat hävisivät yllättäen Sveitsille, ja menettivät mahdollisuutensa maailmanmestaruuteen − nuoren supertähden tekemisessä tämä näkyikin.

− Tämä on tiukka turnaus, ja eilinen välierätappio oli karmea. Oli vaikea nukahtaa pelin jälkeen. Siihen nähden saimme hienosti käännettyä ajatuksemme toisille raiteille. Tässä ottelussa pelasimme hyvin.

McDavidin työnkuva muuttui pronssipeliin jonkin verran joukkuekaverin turnauksen jäätyä kesken.

− Olen pelannut Oilersissa jonkun verran alivoimaa. Valmentaja sanoi, että minua voisi käyttää vähän siellä täällä, ja Jaden Schwartzin loukkaantumisen myötä ajauduin tuohon rooliin.

Kanadan kapteeni teki MM-jäillä 10 ottelussa tehot 5+12=17.

− Minun otteillani ei ole väliä. Tämä on täysin joukkueturnaus, emmekä saaneet haluamaamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle