ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Kalteva avasi liigakautensa onnistuneesti

LIIGA / Haastattelu
Vaikka runkosarja on pian ohi, oli HPK-peli Jokerien Mikko Kaltevalle vasta kauden ensimmäinen liigaottelu. Nuori puolustaja esiintyi vaikeasta paikasta huolimatta edukseen ja oli vaisun kotijoukkueen parhaimmistoa.

- Oli se taas paljon kovempivauhtista, kun on A:n pelejä pelannut tämän kauden. Paljon kovempaa ja fyysisempää, Kalteva kommentoi liigavauhtia.

Sopeutuminen sujui ilmeisen nopeasti, sillä kehuja sateli valmennusjohdoltakin.

- Jos nyt jotain positiivista pitää löytää, niin Kalteva oli positiivinen. Pystyi pelaamaan hyvin. Siksi tietysti
haettiinkin hänet mukaan, Jokerien päävalmentaja Hannu Jortikka selvitti.

Viime kaudella Kalteva ehti pukea kahteen liigajoukkueen runkosarjapeliin, joista toisessa tuli hiukan peliaikaakin. Loukkaantumisten seurauksena pudotuspeleissä aukeni paikka vakiokokoonpanoon, joten aivan vieras sarja SM-liiga ei hyvinkääläislähtöiselle puolustajalle ole.

- Muutama peli kuitenkin on jo alla. Vaikka olikin pitkä tauko, niin tietää kuitenkin suunnilleen mitä se on. Oli ihan mukava tulla mukaan ja omasta mielestä meni ihan OK.

Kaltevan kausi on ollut vaikea. Syksyllä loukkaantuminen tuli jo toisena peräkkäisenä vuonna juuri kauden alla ja meneillään oleva varusmiespalvelus on taas sotkenut kevätkautta. Jokerien A-juniorien kausi päättyi ennen aikojaan, kun joukkue jäi hyvästä loppukiristään huolimatta pudotuspelien ulkopuolelle.

- A:n kanssa oli lyhyt kausi. Tuli pieni tappioputki, siihen se sitten kaatui. Ei saatu omaa peliä kuosiin siinä yhdessä vaiheessa, Kalteva taustoitti.

Kolossi itse oli vielä ottelun jälkeen epätietoinen paikastaan huomisen SaiPa-pelin kokoonpanossa, mutta Jortikka lupasi vastuuta.

- Kalteva saa pelata huomennakin, saa nyt nähdä kenet laitetaan katsomoon huomenna, valmentaja kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle