KalPan uudelleensyntymiseen uskova Virta: "Hämmästytetään koko kiekkokansaa"

LIIGA / Haastattelu
Finalistit vääntävät vielä vähintään kaksi ottelua.
Kuva © Jarno Hietanen
Niin KalPa-päävalmentaja Pekka Virta kuin maanantain ottelun avainpelaajatkin uskovat jaksamisen ja pelitavan yhdistelmän poikivan menestystä.

Liigan finaalisarja lähestyy ratkaisuaan, kun Tappara ja KalPa kohtaavat tiistai-iltana viidettä kertaa. Tampereen-ottelun voittajalle on tiedossa sarjan katkaisun paikka torstaina Kuopiossa.

KalPan päävalmentaja Pekka Virta valoi maanantaisen tappion jälkeen uskoa omiinsa.

− Meidän kuolema on siunattu jo aikaisemminkin eikä me siihen vieläkään uskota.

Kuopiolaisjoukkueen runko on huhujen mukaan pitkälti hajoamassa ensi kaudeksi. Henkilövaihdoksia tapahtuu myös johtoportaassa, joten ainutkertaisuuden tunnelma on ollut läsnä savolaisessa pudotuspelikeväässä.

− Tätä kautta on vielä neljä päivää jäljellä ja tämä porukka ei ole tällaisena kasassa koskaan enää.

Pelitavan toteutus pääkopasta kiinni

täytyy saada paatti plaaniin, niin heiluntaa on vähemmän

Pudotuspelejä on pelattu tiiviillä tahdilla ja myös finaalisarjan huipennus pelataan lyhyessä ajassa. Tiistaina joukkueet kohtaavat Tampereella ja torstaina Kuopiossa. Mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan jo perjantaina.

Virta ei ole huolissaan omiensa jaksamisesta, mutta painottaa sitoutumista pelisuunnitelmaan, vaikka maitohappo jo lihaksissa jylläisikin.

− Ihminen jaksaa loppujen lopuksi aika huikeita asioita, kun löytää oikean vireen. Muttei se pelkästään riitä, vaan pelin juoksun täytyy tukea sitä virettä.

− Täytyy onnistua henkisesti, mutta täytyy onnistua myös pelisuunnitelmassa ja sen toteuttamisessa, Virta arvioi fyysisen ja henkisen kuorman vaikutusta.

Virta jatkoi vielä veneilyvertauksella.

− Tässä vaiheessa paatti heilahtaa vähän normaalia enemmän erinäköisistä asioista. Nyt täytyy saada paatti plaaniin, niin heiluntaa on vähemmän.

Maanantain ottelussa kauden avausmaalinsa viimeistellyt KalPa-laituri Sami Mutanen uskoi kuormituksen olevan molemmille joukkueille samantasoista.

− Molemmat ovat pelanneet saman verran pelejä, kokonaisrasitus on varmasti aika lailla sama.

Tappara-keskushyökkääjä Jan-Mikael Järvinen oli Mutasen kanssa samoilla linjoilla.

Pääkoppa sanelee, kumpi tahdin määrää

− Kaikilla painaa jo jaloissa, se on selvä. Mutta se on pääkoppa, mikä nyt sanelee, kumpi tahdin määrää, Järvinen kommentoi kasaantuvaa rasitusta.

KalPa valmiina hämmästyttämään

KalPa sortui maanantaisessa kotiottelussaan lukuisiin kiekonmenetyksiin, joista Tappara sai runsaasti ylivoimahyökkäyksiä. Kotijoukkueen kiekollinen peli oli päävalmentajankin mielestä välillä ruman näköistä. Virta kuitenkin vähätteli yksittäisen ottelun sisällä tapahtuneiden asioiden merkitystä koko finaalisarjalle.

− Tästä ei kannata suuria johtopäätöksiä tehdä. Tappara on hyvä joukkue, mutta me olemme parhaimmillamme ihan riittävän hyviä voittamaan mestaruuden.

− Tiistaina ollaan kuin uudestisyntyneitä ja hämmästytetään koko Suomen jääkiekkokansaa, hyväntuulinen Virta lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle