TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Kalliola nälkäisenä pudotuspeleihin - "Tullaan näkemään kovaa vääntöä"

MESTIS / Haastattelu
Kalliolan vahvuuksiin kuuluu kiekon suojaaminen.
Kuva © Antti Varonen
Joonas Kalliola pelaa jo toista kauttaan Mikkelin Jukureiden riveissä. Kookas sentteri on jäällä ollessaan monessa mukana, eikä häntä ole vaikeaa olla huomaamatta.

Mikkeliläiset aloittivat kautensa ensimmäistä kertaa Antti Pennasen alaisuudessa. Viime kausi meni Jukureiden runkosarjan osalta pahasti vihkoon, sillä sijoitus oli vasta seitsemäs. Nyt Jukurit lähtee pudotuspeleihin runkosarjan piikkipaikalta.

− Olihan se todella hyvä runkosarja meiltä. Siitä lähdettiin, että keväällä tullaan näkemään, että olemme onnistuneet myös tuloksellisesti. Loppua kohden peli on parantunut huomattavan paljon, alleviivaa Joonas Kalliola.

Jukurit onnistui viime keväänä vaikeuksistaan huolimatta punnertamaan aina finaaleihin asti, jossa se kohtasi rakkaan vihollisen, Kouvolan KooKoon. Kalliola sai todistaa tuolloin aitiopaikalta kouvolalaisten mestaruutta, joten nälkää nuorella hyökkääjällä on täksi kevääksi riittämättömiin.

− Nälkäisenä lähdetään pudotuspeleihin, sillä viime vuodesta jäi paljon hampaankoloon. Lähdetään tekemään parhaamme ja voittamaan.

Jukureille tapahtui runkosarjassa pieniä notkahduksia, jonka vuoksi KooKoo karkasi jopa 12 pisteen päähän mikkeliläisistä.

Kevään mittaan Jukureiden peli parantui huomattavasti, ja joukkue nousi runkosarjan voittoon, mutta mitä täytyy parantaa pudotuspeleihin?

− Kyllä meidän täytyy pystyä pelaamaan ehjä 60 minuuttia, sillä keväällä ei sallita minkäänlaisia notkahduksia.

Kalliolan ollessa kentällä kannattaa pitää pää ylhäällä.
Kuva © Timo Savela

"Jokainen äijä tietää mistä on kyse"

Kalliolan alkukausi oli henkilökohtaisesti todella vaikea. Viime kausi oli Kalliolan tulokaskausi, jolloin sentteri viimeisteli runkosarjassa 12 osumaa. Monet uskoivatkin, että nyt olisi aika läpimurrolle.

Otteet eivät olleet kuitenkaan hätkähdyttäviä: tehopisteitä ei syntynyt ja muutamia kertoja Kalliola löysikin itsensä katsomosta. Vaikka alkukausi oli hankala, jaksoi Raumalta kotoisin oleva hyökkääjä tehdä töitä paremman huomisen eteen.

− Alkukausi oli kyllä omalta osalta vaikea, mutta päätin tehdä vain töitä ja sitä kautta tuli pieniä onnistumisia. Sitten sain hieman itseluottamusta lisää ja nyt olen pystynyt nauttimaan pelistä. Olen kyllä itsekin huomannut, että joulun jälkeen on mennyt paljon paremmin.

Jukurit hävisi KeuPaa vastaan runkosarjassa kolme ottelua, joista kaikki pelattiin Keuruun kylmässä jäähallissa. Kalliola kertoo, että tappiot ovat saattaneet johtua huonosta valmistautumisesta.

− En osaa sanoa, ehkä ne ovat johtuneet hieman valmistautumisesta. Kyllä jokainen äijä tietää, kun kevät tulee, että mistä tässä on kyse. Se on ollut vaikea paikka meille, mutta kyllä me sielläkin pystytään voittamaan.

Raamikas Kalliola taklaa usein, ja kovaa. Monesti vastustajan pelaajat saavatkin keräillä itseään jään pinnasta.

− Kyllähän vahvuuksiini kuuluu fyysinen peli ja siitä ehdottomasti tykkään. Maalineduspelaaminen kuuluu myös vahvuuksiini ja se on paikkani.

Nimen omaan fyysisenä hyökkääjänä tunnettu Kalliola löytyy hyvin usein sieltä, missä tapahtuu. On ollut myös havaittavissa, että raumalainen pommikone on päässyt monesti vastustajan ihon alle.

Torikokoukset ja nenän niistämiset alkavat siis olla jo hyökkääjän tavaramerkki, joten kysymys kuuluu: tullaanko playoffeissa näkemään samanlaista Joonas Kalliolaa?

− Tullaan tullaan ja se on hyvä, kun pudotuspeleissä muodostuu enemmän taistelupareja. Kyllä kentällä tullaan näkemään kovaa vääntöä, Kalliola päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle