Kallio kahden vuoden takaisesta tilanteesta: "Tepsi oli umpisurkea ja vitsi"

LIIGA / Haastattelu
Kallio sai syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n ja TPS:n tiukka puolivälieräsarja päättyi lopulta helsinkiläisjuhliin luvuin 3-2. Turkulaisten konkari Tomi Kallio ei aio tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä uransa suhteen.

TPS:n parhaimmistoon koko kaudella lukeutunut hyökkääjäkonkari Tomi Kallio muistutti heti ottelun päätyttyä, etteivät turkulaiset pelanneet ollenkaan huonosti. 

− Olisimme ehkä ansainneet ne pomput tänään, mutta IFK:lla on nyt ollut pomput heidän puolellaan. Kun haluaa mennä pitkälle, pitää olla myös onnea. IFK:lla sitä oli enemmän, Kallio tuumi.

TPS on noussut viimeisen kahden vuoden aikana takaisin Liigan kärkikastiin. Tällä kertaa nuorella joukkueella ei kuitenkaan riittänyt kokemus pidemmälle. 

− Muutamissa matseissa näkyi se, että emme ehkä olleet riittävän kypsiä pelaamaan ja menemään pidemmälle.

− Jos katsot meidän joukkuetta, niin 10-12 pelaajaa pelaa ensimmäistä kokonaista kauttaan. Miten paljon he ovat kehittyneet, se on ihan huikeata. Vuosi tai kaksi on liian lyhyt aika. Uskoimme, että kaksi vuotta riittäisi, mutta nyt se ei riittänyt.

40-vuotias Kallio oli kuitenkin ylpeä joukkueestaan ja juuri siitä, että nuoret pelaajat, kuten Oskari Setänen, Patrik Virta ja Elmeri Eronen ovat kehittyneet huimasti. Kallion mielestä listaa voisi jatkaa pidemmällekin.

− Olen kuitenkin eniten ylpeä siitä, että kun kaksi vuotta sitten lähdimme projektiin, niin Tepsi oli umpisurkea ja vitsi, Kallio kommentoi.

− Kaksi vuotta myöhemmin meistä on puhuttu suurimpana mestarisuosikkina tai mestarihaastajana. Kyllä se kertoo siitä, miten mahtavaa työtä on tehty niinkin lyhyessä ajassa.

Hyvää viihdettä ja ikäviä loukkaantumisia

Kokonaisuutena Kallio näkee, että sarja IFK:ta vastaan oli hyvätasoinen. Molemmat pelasivat kovaa ja rehdisti.

− Todella hyvää kiekkoa ja viihdettä olivat nämä matsit mielestäni, Kallio kertoi.

Sarjan lopputuloksesta Kallio ei lähde jossittelemaan. TPS:n paras pistemies kuitenkin muistuttaa, kuinka paljon joukkue kärsi loukkaantumisista.

− Ei se meitä ainakaan auttanut, että (Curtis) Hamilton, (Dave) Spina, (Ilkka) Pikkarainen ja tänään vielä (Erik) Thorell loukkaantuivat.

Uransa jatkosta Kallio ei ole vielä tehnyt päätöstä. Hän aikookin noudattaa hyväksi todettua ohjetta.

− Joskus olen saanut sellaisen ohjeen, ettei isoja päätöksiä kannata tehdä silloin kun on suuri pettymys tai suuri ilo. Niin kuin ymmärrätte, tänään, eikä ylihuomennakaan ole sen aika, Kallio päätti.

Juttua muokattu 31.3. 22:52: Otsikkoon tarkennettu sitaatin koskevan TPS:n kahden vuoden takaista tilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle