Kalle Moisiolle erilainen rooli aggressiivisessa peliittalaumassa: "Nyt annetaan kerrankin paikka näyttää"

MESTIS / Haastattelu
Kalle Moisio on aiemmin edustanut Mestiksessä sekä TUTOa että Kiekko-Vantaata.
Kalle Moisio nostaa pinnalle fyysisyyden ja röyhkeyden kysyttäessä, mitkä kolossimaisen hyökkääjän vahvuudet alkavalla Mestiksen kaudella ovat.

Samat pelilliset seikat kuvaavat myös turkulalaispelaajan uutta joukkuetta, Heinolan Peliittoja.

Peliitat oli jo viime kaudella puolivälieriin rynniessään fyysinen ja röyhkeä joukkue, jonka tekemisessä hyökkäyspelaaminen korostui erityisen paljon illasta toiseen. Samat arvot leimaavat heinolalaisia alkavallakin kaudella.

− Pyritään pelaamaan aggressiivista kiekkoa ja nopeaa hyökkäyspeliä, hyökkäyspainotteista peliä. Se on varmasti vahvuus, TUTOsta Heinolaan siirtynyt Kalle Moisio listaa Jatkoajalle.

Toisaalta, vaikka Peliitat pelaa hyökkäysvoittoista peliä, korostuu myös luonnollisesti alakerran tekeminen.

− Veskarien pitää joka ilta olla valmiita, omiinkin tulee jokunen maali, hyökkääjä ennakoi.

Tehopisteitä luvassa?

Joukkueen lisäksi Moisiolle uutta on luonnollisesti paikkakunta ja jossain määrin myös rooli. Viime kaudella Mestiksessä kausikohtaiset ennätyspisteensä 4+10 tehnyt rouhijahyökkääjä on saanut myös uuden kauden alla vastuuta ehkä tavallista enemmän.

− Nyt on mahdollisuus siihen, ei ole aikaisempina vuosina päässyt pelaamaan eikä ole annettu vastuuta. Nyt annetaan kerrankin paikka näyttää, Heinolaan muuttanut hyökkääjä kertoo mahdollisesta uudesta roolistaan ja lisää:

− Kesällä on tehty töitä pitkää päivää ja nyt keskitytään jääkiekkoon.

Jos uudehko rooli näyttää miellyttävän, kommenttien perusteella samaa voi sanoa myös uudesta paikkakunnasta. Noin parinkymmenen tuhannen asukkaan Heinola vaikuttaa olevan hyökkääjän mieleen.

− Ihan leppoisa paikka, ei mitään ihmeellistä. Ei hirveästi ole kerennyt mitään tekemään, kovin ollaan harjoiteltu. Mukavalta paikalta vaikuttaa, täällä on kaikki, mitä tarvitsee.

Liigassa laadukkaampaa kiekkoa

Ennen Peliittojen nuttua Moisio on kantanut Mestiksessä Kiekko-Vantaan ja TUTOn sotisopaa, Liigassa hän on viilettänyt TPS:n ja Bluesin paidassa. Sarjojen välillä on luonnollisesti joitain eroja.

− Liigassa on kaikki vähän kontrolloidumpaa, Mestiksessä ehkä mennään enemmän eikä mietitä niin paljon.

− Liigassa äijät on ehkä vahvempia, tekeminen on laadukkaampaa. Perustekeminen on joka päivä parempaa, Peliittojen kanssa perjantaina LeKin isäntänä sarjakautensa avaava Moisio summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle