Kaikki halutut pelaajat Leijonien käytettävissä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kari Jalosella on paljon valinnan varaa MM-kisoja odotellessa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Perinteinen mielenkiintoa herättävä asia on se, keitä NHL-pelaajia liittyy Leijonien mukaan MM-kisoissa. Yhdestäkään nimestä päävalmentaja Kari Jalonen ei suostunut vielä puhumaan.

− Nyt mietitään mitä tehdään. NHL-pelaajat käyvät lääkärintarkastukset tuossa pelien jälkeen. Yritetään saada sitten heidät mahdollisimman nopeasti mukaan.

Perjantain ottelun aikaan suomalaispelaajista putoamisen tai jatkoonpääsyn suhteen kohtalo oli auki vain Boston Bruinsin maalivahdilla Tuukka Raskilla.

Jalosen mukaan ensi viikolla joukkueeseen ei tule uusia pelaajia NHL:n ulkopuolelta. Tämän viikon ryhmästä kaikki eivät jatka ensi viikolle.

− Ensin täytyy nähdä minkälaisia pareja NHL:ssä muodostuu, erityisesti sitä tuleeko suomalaispareja. Ensimmäisen kierroksen seitsemännet pelit pelataan muistaakseni tiistaina, kun perjantaina alkaa MM-kisat. Kaikki on mahdollista vielä senkin jälkeen.

− Ajatus on se, että ensi viikolla kierrätetään pelaajia enemmän. Jos aikataulut sallivat, NHL-pelaajia on ensi viikolla mukana ja siten voidaan vaihdella pelaajia.

Tässä vaiheessa kisapaikan tavoittelusta putoavien pelaajien määrä on vielä varsin pieni.

− Kaksi tai kolme pelaajaa putoaa, Jalonen sanoo.

Seuraavalle leiriviikolle odotetaan kuitenkin mukaan jo joitain NHL-pelaajia. Jalonen halusi pitää vielä salamyhkäisyyden joukkueen ympärillä, mutta myönsi samalla, että perjantain ottelusta sivussa olleet Ossi Louhivaara, Tuukka Mäntylä ja Antti Pihlström jatkavat leirityksessä myös ensi viikolla.

− Joukkue kokoontuu seuraavan kerran ensi viikon tiistaina. Katkaistaan viikot aina näin, ettei tule liian pitkiä palasia leireillä.

Jalosen mukaan yksikään pelaaja ei ole päässyt yllättämään. Se ei kuitenkaan johdu siitä, etteikö säväyttäviä suorituksia olisi ollut.

− Kaikkihan ovat meille kuitenkin sillä tavalla tuttuja. Tässä kun harjoitellaan ja pelataan, koko ajan ajatuksia joukkueen suhteen tulee lisää. Tilanne on hyvä siinä mielessä, että pelaajia on paljon tarjolla MM-kisoihin.

Viime vuonna MM-joukkue koki monia kieltäytymisiä, mutta tänä vuonna tilanne on ollut täysin päinvastainen.

− Kaikki halutut pelaajat ovat olleet käytettävissä.

Nuorista pelaajista Jalonen myönsi medialle Esa Lindellin jatkavan leirityksessä.

− Hänen esityksensä, ei pelkästään Liigassa, vaan myös meidän tapahtumissa ovat olleet sitä luokkaa, että hän jatkaa.

Niiden pelaajien kohdalla, joilla leiritys ei tuo MM-kisapaikkaa, Jalosella on ikävä velvollisuus kertoa asioiden laita.

− Kasvotusten heille kerrotaan, mikä on tilanne. Ei siinä kaunistella asioita, se on osa tätä MM-leiritystä. Meidän täytyy tehdä päätöksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle