Kaikessa hiljaisuudessa TPS:n peliaikakuninkaaksi − Elmeri Erosen tekemisestä huokuu itseluottamus

LIIGA / Haastattelu
Eronen päivysti TPS:n ylivoimassa maskimiehen roolissa.
Kuva © Arno Hämäläinen
TPS:n puolustuksessa on Henrik Tallinderin ja Ilkka Heikkisen kaltaisia kokeneita konkareita, jotka vievät suurimman palstatilan puhuttaessa joukkueen takalinjoista. Näitäkin herroja isommasta peliajasta ja yhtäläisestä vastuusta nauttii TPS:n oma kasvatti Elmeri Eronen, joka on noussut turkulaisten peräpään luottolenkiksi kaikessa hiljaisuudessa.

TPS voitti tiukkojen vaiheiden jälkeen Tapparan Liigan kärkipään mittelössä 3−2. Puolustajista Olli Juolevi keräsi tehot 0+3 ja Henrik Tallinder teki voittomaalin. Ruotsalaisen pakkikaveri Elmeri Eronen oli syystäkin tyytyväinen joukkueen otteisiin.

− Oli kovatasoinen matsi, niin kuin odottaa saattoi, kun sarjan toisesta sijasta kamppaillaan.

38-vuotiaasta Tallinderista Erosella ei ollut kuin hyvää sanottavaa. Homma toimii niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

− Hänen kanssaan on todella hyvä pelata. Hän osaa puolustaa, ja näköjään myös hyökkäämään sekä tekemään hienoja maalejakin. Olemme muutaman kauden pelanneetkin pakkiparina, joten tiedämme toistemme metkut. Kemia on kunnossa.

Eronen on pelannut TPS:n puolustajista keskimäärin ottelua kohden isoimpia minuutteja. 22 minuuttia ja 58 sekuntia on sellainen lukema, ettei niihin ihan kuka tahansa yllä. Tallinder ja toinen kokenut pakki Ilkka Heikkinen ovat liki minuutin Erosta jäljessä peliaikakeskiarvossa.

Eronen taisteli kiekosta Jukka Peltolan kanssa.
Kuva © Arno Hämäläinen

22-vuotias Eronen ei kuitenkaan tee tilastosta sen suurempaa johtopäätöstä, eikä hän ole huolissaan pakkiparinsa työllistymisestä mustavalkoisessa peliasussa.

− Niin on vain käynyt, että olen pelannut enemmän. Luulen kyllä, että hänelläkin peliaikaa on ihan riittävästi, naurahtaa Eronen.

Eronen on tehnyt tällä kaudella 24 otteluun tehot 2+7=9. Plus-miinus -tilastossa hänellä on koko joukkueen jaettu paras lukema, +7.

− Pystyn pelaamaan rohkeammin hyökkäysalueella ja osallistumaan hyökkäyspeliin. Siitä se taitaa olla kiinni. Itseluottamus on kasvanut peliajan myötä.

− En pidä itseäni erityisesti puolustus- tai hyökkäyspään pelaajana, vaan tykkään tehdä molempia. Olen sellainen jokapaikanhöylä. Tehotilasto on minulle tärkeä mittari, sillä lähden aina siitä, ettei omissa soi. Jos teemme maaleja minun kentällä ollessani, on se vain plussaa.

Eronen nauttii pelaamisesta − kanadalaismörssäri tuo mukaan ripauksen äijämäisyyttä

Eronen on edustanut urallaan vain TPS:ää, eikä hän lähtenyt spekuloimaan tulevaisuudellaan. Hän nauttii pelaamisestaan täysin siemauksin.

− Mennään kausi ja peli kerrallaan. En yhtään osaa sanoa, missä olen kolmen vuoden päästä, koko uransa TPS:ää edustanut Eronen pohdiskelee.

Turkulaisten puolustus sai uutta verta, kun kokenut kanadalaispuolustaja Mark Fraser liittyi joukkueeseen. Päävalmentaja Kalle Kaskinen totesi, että vastustajan on inhottava tulla maalille, kun 31-vuotias järkäle on vastassa. Eronen ei ole pääkäskijän kanssa eri mieltä.

− Hän on mukava kaveri, joka tuli hyvin sisään joukkueeseen. Hänet otettiin avosylin vastaan. Tuo todella paljon fyysisyyttä ja jämäkkyyttä meidän puolustukseemme. Jo muutaman pelin perusteella osaan sanoa, että hän on todella jämäkkä omassa päässä. Hyvä puolustava puolustaja. Maalillamme on tarjolla vain makuupaikkoja, Eronen muistuttaa.

TPS kohtaa lauantaina kotikaukalossaan SaiPan. Voitto hallitsevasta mestarista antoi lisävirtaa mentäessä kohti seuraavaa kamppailua. Tampereelta joukkueen mukaan lähtee pussillinen hyviä asioita.

− Kunhan pidämme samanlaisen tempon kuin tässä Tappara-pelissä. Pitkiä hyökkäyksiä SaiPan päätyyn, niin eiköhän sillä hyvä tule, tuumii Eronen seuraavaa koitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle