Kai Kantola - suomalainen voimahyökkääjä Pohjois-Amerikasta

LIIGA / Haastattelu
Espoo Bluesista katosi kauden jälkeen pistevoimaa, mutta korvaajia on jo riveissä.
Kuva © Eero Hurmerinta
Blues-hyökkäys vahvistui tulevaksi kaudeksi Ilveksen paidassa neljä kautta pelanneella Kai Kantolalla. Amerikkalais-suomalaisen Kantolan matka on kulkenut epätyypilliseen suuntaan: Pohjois-Amerikan juniori- ja yliopistosarjoista ammattilaiseksi Suomeen. Isokokoisen hyökkääjän taidot ovat kasvaneet matkan varrella. Pistesaldokin on liki tuplaantunut parissa vuodessa.

Kai Kantolan kiekkoiluhistoria ei ole aivan tyypillinen: nuoruus kului Pohjois-Amerikan juniori- ja yliopistosarjoissa, mistä mies saapui isiensä maille vuonna 2010. Sitä ennen hän tosin ehti piipahtaa vaihto-oppilasvuotenaan yhdeksän kuukauden verran Kiekkoreippaassa kaudella 2003-2004.

Juuri ja juuri havaittavissa oleva aksentti paljastaa kansainvälisen taustan. 26-vuotiaan vanhemmat ovat suomalaisia ja taskusta löytyy sekä Suomen että USA:n passi. Englanti on äidinkieli, suomen Kantola opetteli vasta 15-vuotiaana.

− Kotona yritetään puhua suomea, mutta välillä menee englannin puolelle.

Mies toteaa kuitenkin painokkaasti, että kotimaa ei ole USA:ssa.

− Voin ihan selvästi sanoa, että Suomi tuntuu kotimaalta. Juuret ovat täällä ja vaimokin on suomalainen.

Edelliskausien kotiseurasta Ilveksestä Kantolalla on pelkästään hyvää sanottavaa.

− Ilves oli ensimmäinen ammattilaisseurani. Opin paljon juttuja. Esimerkiksi, että on pakko jaksaa treenata kunnolla ympäri vuoden. Valmentajat olivat paljon mukana siinä, että voin kehittyä sellaiseksi kuin haluan, eli voimahyökkääjäksi.

Blues on Kantolalle lähes kokonaan vieras ryhmä: maalivahti Jani Niemisen kanssa hän on pelannut nuorten maajoukkueessa 16-vuotiaana. Kokemusta on vasta päivän verran, mutta mies sanoo jo näkevänsä, että valmentajien tuki Espoossakin on hyvää luokkaa. Hän arvelee, että kehittyminen pelaajana jatkuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle