Kahden maalin Keränen voiton jälkeen: "Heikot hetket eivät saa näkyä katsomoon asti"

LIIGA / Haastattelu
Juho Keränen pääsi tuulettamaan ottelun avausmaalia.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Juho Keränen avasi kauden maalitilinsä edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan. Pelicansia vastaan kolmosketjun laitahyökkääjä osui kahdesti.

− Kyllä sitä on odotettu, että ne maalihanat aukeaisivat pitkän kuivan kauden jälkeen. Sitä alkaa miettiä, että tekeekö jäällä oikeita asioita. Paikkoja on saatu luotua alkukaudesta lähtien, mutta ei ole kiekko mennyt verkkoon, Keränen kertasi tyytyväisenä.

Toinen osuma tarkastettiin videolta, mutta tuomion odottelu ei Kerästä liiemmin jännittänyt. HPK laukoi ahkerasti, kun Joona Voutilainen luisteli kesken ottelun vierasjoukkueen maalille.

− Kyllä minä näin heti, että kiekko kävi keskirimassa.

− Tottakai kylmälle maalivahdille yritetään saada paljon vetoja. Ei ole helppo tulla kesken pelin jäälle torjuntatöihin. Nyt pääsimme nopeasti hyökkäyspäähän ja voitimme kiekon itselle. Viivasta sitten kiekko liikkeelle ja se oli siinä.

Pelitapa on aktiivisempi

Keränen pelasi uran alkukaudet Kärpissä ja HPK:n pelitavasta löytyy selvät erot tuon aikaiseen tekemiseen.

− Tällä hetkellä haluamme olla aktiivisempia ja saada vastustaja nopeammin irti kiekosta. Sitä kautta yritämme sitten saada kiekon hallintaa itselle. Karvauspelimme on kovempaa ja nopeammin haluamme saada vastustajan paineen alle.

Keränen tykkää pelata kovaa ja Liigan tuomarilinja on tällä hetkellä sopivalla tasolla.

− Liigassa saa tällä hetkellä taklata lujaa, kun sen tekee vaan puhtaasti. Mailahäirinnät otetaan aika herkästi pois ja se on hyvä juttu.

− Välillä tuntuu, että jotkut rangaistukset tulevat aika helposti, mutta jälkikäteen katsoessa sieltä löytyy kuitenkin selkeä rike.

"Huono ilta ei saa näkyä katsomoon huonona yrittämisenä"

Kotivoitot ovat seuranneet toisiaan. Tappiollinen ottelu Lukkoa vastaan toimii lähinnä tilastovirheenä.

− Sen mitä olen Kärppien paidassa täällä pelannut vierasotteluita, niin onhan tämä vaikea paikka pelata. HPK:lla on aina kotipelissä oikeanlainen hurmos päällä. Hallissa on ollut syksyn mittaan hyvä meininki katsomossakin ja yleisö tuntuu olevan hyvin joukkueen takana.

− Vaikka joukkueelle joskus sattuu huono ilta, niin se ei saa näkyä katsomoon huonona yrittämisenä.

Emil Larmi on kerännyt kehuja alkukauden mittaan ja Keränen kertoo nuoren veskarin harjoittelevan ahkerasti.

− Larmissa näkyy kova palo tekemiseen ja hän harjoittelee todella ahkerasti. Selvästi tavoitteet ovat korkealla ja onnistumiset ruokkivat vielä lisää itseluottamusta.

− Joskus on tilanteita, mitkä tuntuvat jo varmoilta maaleilta, mutta jostain hän vaan työntää jonkin raajan kiekon eteen, Keränen lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle