Kahden hattutempun Savinainen

LIIGA / Haastattelu
Yksi kevään kynnyksellä esiin nousseista ässäpelaajista on viime aikoina mainioon pistetehtailuun innostunut Veli-Matti Savinainen. Tappara-voitossa mies jäi pisteittä, vaikka hänen ketjunsa värkkäsikin kaksi maalia. Tiistaina Turussa Savinainen vietti harvinaista kolmen maalin iltaa.

– Joo, Turussa syntyi pari hattutemppua. Uran ensimmäinen ja viimeinen. Ei vaan, toivottavasti niitä on vielä tulossa, Veli-Matti Savinainen myhäili.

Torstaina Ässät kesytti perin ponnettoman Tapparan varsin helposti. Savinainen arvioi oman joukkueensa otteita positiivisesti, tosin kritiikillekin oli paikkansa.

– Tulimme peliin todella hyvin. Liikuimme niin hyvin, että saimme hyvän karkumatkan. Kolmas erä oli jälleen hyvä, mutta toisessa erässä annoimme Tapparalle turhaan siimaa. Se oli vähän sellainen välimallin erä, kuten valmentajamme Pekka Rautakallio asian kopissa muotoili.

Savinaisen pistetilasto näyttää tämän kauden osalta lukemia 9+12. Pisteistä 11 on syntynyt viimeisen 12 ottelun aikana. Laitahyökkääjän kemiat tuntuvat toimivat Tommi Huhtalan ja Matti Kuparisen kanssa erinomaisesti.

– Mehän pelasimme melkein koko kauden yhdessä jo pari vuotta sitten. Tämänkin kauden aloitimme yhdessä, mutta sitten Huhtala loukkaantui. Kun pääsimme jälleen yhteen, yhteispeli alkoi toimia välittömästi.

– Ketjun vahvuus on se, että osaamme lukea toistemme ajatuksia, koska tiedämme toistemme tavat suhtautua peliin. Pystymme pelaamaan hyökkäyspäässä pienillä siirroilla, koska liikumme jatkuvasti hyvin ja ajoitukset pelaavat mainiosti. Ylin mies jättää kiekkoa muille ja lähtee hakeutumaan pelattavaksi, Savinainen analysoi ketjunsa pelaamista.


Savinainen on viime aikoina kohdistanut katseensa maalille.
Mikko Ruohola - http://ruohola.org

Savinainen on liigauransa aikana profiloitunut perustaitavaksi ja ahkeraksi laitahyökkääjäksi. Pistehanat pysyivät kuitenkin melko tukossa viime kauden ja tämän kauden alkupuoliskon. Mikä on muuttunut viime aikoina?

– Suurin oivallus on se, että yritän mennä röyhkeämmin maalille, sillä sieltähän ne maalit syntyvät. Siihen olen nyt yrittänyt panostaa viimeisten 25 ottelun aikana paljonkin.

– Pari maalia olen tehnyt jopa vetämällä suoraan syötöstä. Sitä en ole ainakaan liikaa harrastanut. Voisi sanoa, että kaksi kahdesta on uponnut.

Ässien kakkossijajahti jatkuu lauantaina Kuopiossa. KalPallakin on oma kirkas tavoitteensa, joten Savinainen ennustaa kiihkeää kiekkoiltaa.

– KalPa tekee varmasti kaikkensa päästäkseen kuuden sakkiin. He haluavat touhuta paljon kiekon kanssa, joten meidän pitää taas liikkua hyvin. Se on ainoa keino, jolla pystymme ehkäisemään niitä heidän jätönjätönjättöjään.

Savinainen tuli hyvin toimeen Ässistä KalPaan siirtyneen Sakari Salmisen kanssa. Tuoko hyvän kaverin kohtaaminen tärkeässä paikassa peliin jotain ylimääräistä?

– No, eipä mitään ihmeempiä... jos paikka tulee, ajan sen ihan pystyyn!

» Lähetä palautetta toimitukselle