Kaarlehto kerää kokemusta Kupittaalla − "Olen kasvanut miesten peleihin"

MESTIS / Haastattelu
Karolus Kaarlehto pitää tälläkin kaudella huolta TUTOn maalista. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Kaudesta toiseen suvereenisti Mestiksen pudotuspeleihin marssinut TUTO lähtee alkavaan Mestis-kauteen vahvempana ja valmiimpana, ainakin jos maalivahti Karolus Kaarlehdolta kysytään. Nuori veskari tavoittelee alkavalla kaudella maalin suulta ennen kaikkea kokemusta.

Viime kaudella sinipunaisissa esiintynyt Karolus Kaarlehto jatkaa tälläkin kaudella turkulaismaalilla. TPS:n sopimuspelaaja siirtyi koko kauden kattavalla lainalla TUTOon, ja paikka on Kaarlehdolle mieluinen.

− Jatkan hyvillä fiiliksillä. Minulla meni viime kausi hyvin ja sain paljon itseluottamusta. TUTOssa on voittamisen kulttuuri todella hyvällä mallilla, Kaarlehto toteaa.

Nuori veskari tiedostaa itsekin, että jos liigakaukaloihin mielii, tarvitaan vielä paljon enemmän kokemusta.

− Omalla kohdallani uskon, että tällä hetkellä kokemus on se, mitä tarvitsen. Täällä kun pääsee miesten pelejä pelaamaan, sitä myös kertyy.

TUTO, ja miksei koko Turkukin, on tunnettu hyvistä, vahvoista maalivahdeistaan. Turussa syntynyt ja varttunut Kaarlehto on luonnollisesti saanut osansa tästä herkusta.

− Turussa on aina ollut hyvät valmentajat ja oikea asenne. Ja onhan niissä nuorissa maalivahdeissakin pitänyt olla jotain, että niistä on niin hyvin saatu puristettua maailmalle huippuvahteja, veskari toteaa.

Kaarlehdon ensisijaisena tavoitteena tällä kaudella on saada lisää kokemusta.
Kuva © Timo Savela

Viime kausi oli nuorelle Kaarlehdolle täynnä uusia, jännittäviä kokemuksia. Mukaan mahtui niin nuorten MM-kisat kuin ensimmäiset miesten pudotuspelitkin.

− Olihan se hieno kokemus, sillä tällaiset niin sanotut oikeat pudotuspelit olivat minulle aivan uusi juttu. Niiden aikana opin paljon uutta, Kaarlehto kertaa viime kevään tosipelejä.

Kanadassa vuoden vaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kaarlehto ei kovin paljoa jääaikaa saanut, mutta pelireissut ovat aina kokemuksia.

− Tuollaiset turnaukset ovat aina hienoja, oli rooli joukkueessa mikä tahansa. Joka päivä siellä jokainen tekee töitä ja sitä kautta auttaa koko joukkuetta, Kaarlehto kertoo.

− Olen todella tyytyväinen, että pääsin mukaan. Se avasi silmiä jääkiekosta, etenkin siitä tasosta, mitä maailmalla on.

"Olemme tänä vuonna entistäkin vahvempia ja valmiimpia"

Eivätkä uudet tuttavuudet loppuneet viime kauteen. Tälle kaudelle paluun tehnyt Suomen Cup päättyi lopulta turkulaisjoukkueen mestaruusjuhliin. Kaarlehto oli joukkueen mukana sen minkä pystyi, mutta kiireet siviilissä häiritsivät hieman täyttä keskittymistä.

− Olin vielä viime keskiviikkoon asti armeijassa urheilujoukoissa, mikä vaikutti osaltaan siihen, etten voinut niin tiiviisti olla joukkueen mukana, veskari toteaa.

Isommassa kuvassa Kaarlehto kuitenkin näkee Suomen Cupin hyvänä asiana, sillä se tuo harjoituskauteen oman lisäjännityksensä.

− Cupin palauttaminen oli mielestäni hyvä asia, sillä siinä pääsi pelaamaan myös merkityksellisiä pelejä. Muutenkin, kun kausi tänä vuonna alkaa myöhempään, on aikaa harjoittelulle jäänyt enemmän.

Kuten todettua, nousi Suomen Cupin pokaali Turun Kupittaalla, kun TUTO kaatoi SaPKon finaalissa lukemin 4-1. Miten railakkaasti mestaruutta juhlittiin?

− Ehkä sitä on kovempaakin joku joskus juhlinut, Kaarlehto naurahtaa.

− Kyllä me muutamat saunajuomat otimme, mutta ei sen ihmeellisempää. Meillä on tiukat tavoitteet alkavalle kaudelle, joten katseet olivat jo kauden avauksessa.

Tällä kaudella TUTO-maalilla nähdään nuorta voimaa, kun 20-vuotiaan Kaarlehdon lisäksi turkulaismaalia suojelee 21-vuotias Julius Pohjanoksa.

− Uskon, että tämä kausi puskee meitä molempia kunnolla eteenpäin: kaksi nuorta ja nälkäistä veskaria, mutta lopulta vain yksi voi pelata, Kaarlehto tuumaa.

− Meidän välillä on ihan hyvää kilpailua, mutta se pelaa, jolla tarttuu.

Peliajan saaminen ja omien vahvuuksien kehittäminen on varmasti päällimmäisenä mielessä molemmilla veskareilla.

− Itse olen kasvanut koko ajan näihin miesten peleihin ja tarkoitus olisi saada mahdollisimman paljon peliaikaa, ja sitä kautta lisää kokemusta.

Joukkueena TUTO aikoo tälläkin kaudella tarjota kovia otteita ja jännittäviä, pitkälle kevääseen venyviä pelejä Kupittaan kiekkoyleisölle – näin Kaarlehto itse ainakin uskoo.

− Olemme tänä vuonna entistäkin vahvempia ja valmiimpia. Meillä on leveyttä ja vakautta. Tälläkin kaudella meillä on mahdollisuus voittaa kenet vain. Uskon sen olevan tärkeässä asemassa siinä, että loppuun asti pelataan, Kaarlehto päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle