TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Körkön uurastus palkittiin uran avausmaalilla

LIIGA / Haastattelu
Oulun Kärpissä ei tiistain TPS-ottelun jälkeen ollut kovin paljon aiheita iloon. Lähes ainoan valonpilkahduksen kaamokseen antoi joukkueen neloskenttä, joka taisteli urheasti. Raataminen toi palkinnon myös ensimmäisen liigamaalinsa tehneelle Tomi Körkölle.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta ei pystynyt TPS-ottelun jälkeen juuri kiitosta jakamaan. Valmentaja nosti kuitenkin esille neloskentän, joka näytti asennetta ja taistelua, jota valmentaja odotti koko joukkueelta.

– Neloskenttä oli ainoa, jolla antennit olivat pystyssä. Siinä jokainen yritti jokaisessa vaihdossa ja potkussa. Noin se pitäisi olla jokaisella pelaajalla, Aravirta sanoi.

– Nelonen oli ainoa, johon olen tyytyväinen, muihin ei voi olla. Ainoa yhtenäisesti pelannut vitja, yksi yksittäinen syöksy ei tuo pelissä mitään.

Nelosvitjassa pelasivat tiistaina Ville-Matti Koponen, Veikko Karppinen ja isäntien illan ainokaisen viimeistellyt Tomi Körkkö. Kovin suurta hehkutusta ottelu ei saanut Körköltäkään.

– Tahmea peli, olimme lepsuja koko ajan. TPS ei ollut niin hyvä kuin numerot antavat ymmärtää. Varsinkin maalipaikoissa olimme todella lepsuja, Körkkö päivitteli.


Tomi Körkkö viimeisteli TPS:aa vastaan uransa ensimmäisen liigamaalin.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kiekko talteen

19-vuotias Körkkö on tällä kaudella kiekkoillut suurimman osan ajasta Mestiksessä K-Laserin riveissä. TPS-peli oli nuorukaisen kolmas SM-liigaottelu, ja ensimmäinen Raksilassa. Kova raataminen toi Körkölle mukavan muiston, kun mies onnistui kolmannessa erässä viimeistelyssä. Maalinedusruuhkasta sudittu kiekko painui verkkoon, ja myöhemmin peliväline toimitettiin muistoksi Körkölle.

– Oma peli tuntui ihan hyvältä. Töitä kun tekee, niin tulee tulostakin. Hienoahan se on ensimmäinen maali tehdä ensimmäisessä ottelussa kotiyleisön edessä, Körkkö hymyili.

– Veikko [Karppinen] antoi maalin takaa syötön, johon minulle tuli heti paikka. Sutaisu meni vähän ohi, mutta pääsin siitä omaan jatkokiekkooni. Ei ole kiekolle vielä valmista paikkaa, mutta eiköhän se hyllyn päälle mene.

Körkön asenne sai valmennukselta suitsutusta. Nuorukainen totesi ottelun jälkeen, että harvat tilaisuudet SM-liigapeleihin sytyttävät aina.

– Tänne kun pääsee harjoituksiin ja treeneihin, niin kyllä aina mennään sata lasissa.

Nelosvitjan peli oli varsin yhtenäistä kentän molemmissa päissä, vaikka pelaajat eivät olekaan aikaisemmin juuri yhdessä kiekkoilleet. Kuvioita on kuitenkin harjoiteltu ja puhuttu valmiiksi.

– Yhden vajaan pelin olen Koposen kanssa pelannut. Päivittäin olemme käyneet asioita läpi harjoituksissa, ja samoin tietysti ennen pelejä, hyökkääjä valotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle