Kärppien Isa Rahunen panostaa kaiken olympiapaikan saavuttamiseksi

Muut Sarjat / Haastattelu
Isa Rahunen treenaa kovaa saavuttaakseen paikan Etelä-Korean talviolympialaisissa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Kärppänaisten kapteeni Isa Rahunen katseli syyskuisessa kotiavauksessa Kärppien naisjoukkueiden historian toisen mestaruusviirin nousemista Raksilan kattoon. Kotiavauksen päätteeksi katsottiin tulevaisuuteen seurajoukkueen ja olympialaisten osalta.

Kärppänaisten kapteeni ja useiden arvokisojen konkari Isa Rahunen aloitti joukkueensa kanssa syyskuun lopulla kauden sarjassa, joka tästedes tunnetaan Naisten Liigana. Mestaruusviirin nostamisella aloitettu kotiavaus Kuortanetta vastaan oli tappiollinen, mutta Rahunen oli tästä huolimatta iloinen kauden alkamisesta.

— Kausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Ainahan sitä pitkän tauon jälkeen odottaa, että pääsee takaisin pelaamaan.

Kärppien kausi alkoi kahdella voitolla Tampereella pelatussa avausturnauksessa, joten kausi lähti ensimmäisestä kotitappiosta huolimatta käyntiin varsin mallikkaasti.

— Parannettavaahan löytyy aina, mutta sen huomaa kyllä, ettei ainakaan taaksepäin olla menty, toteaa Rahunen.

Kärppien tarjoamat olosuhteet mahdollistavat menestyksen

Rahusen seurajoukkue on pysynyt kutakuinkin entisellään. Yksi merkittävimmistä muutoksista viime kauteen verrattuna on vastikään uransa lopettaneen Liiga-maalivahtikonkari Tuomas Tarkin liittyminen kärppänaisten valmennustiimiin. Tarkki vastaa joukkueen maalivahtivalmennuksesta.

Rahunen on tyytyväinen seuran tarjoamaan jatkuvuuteen ja siihen, että Oulussa mahdollistetaan jatkuva kehittyminen.

— Meillä asiat ovat olleet täällä Oulussa todella hyvin jo monen vuoden ajan. Täällä on mahdollista harjoitella sekä aamuisin että iltaisin. Peli- ja treeniajat ovat hyvät, lisäksi oma koppi ja kuivauskoneet tekevät kaikesta helpompaa, kehuu Rahunen.

Pelaajisto on muuttunut hieman viime kauteen verrattuna.

— Joukkueen runko on pysynyt samana. Muutama pelaaja valitettavasti lopetti, mutta olemme saaneet hyviä pelaajia lopettaneiden tilalle, summaa Rahunen.

Rahunen on tuttu näky naisleijonien paidassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Tähtäimessä olympialaiset

Rahunen on ollut jälleen mukana maajoukkueringissä, ja joukkue avasi kauden elokuussa järjestetyssä turnauksessa Ruotsin Tranåsissa. Suomi voitti kaikki kolme otteluaan.

— Hyvä maku jäi Tranåsin turnauksesta. Oli mukava nähdä, että kaikki on hyvässä vauhdissa. Joukkue jatkaa selkeästi siitä, mihin se viime kauden päätteeksi jäi. Suomen naisjääkiekko on tällä hetkellä todella laadukasta valtakunnallisella tasolla.

Keväällä naisleijonia odottaa kuitenkin huomattavasti suurempi koitos, sillä pelaajat antavat tällä hetkellä näyttöjä Etelä-Koreassa pelattaviin talviolympialaisiin. Tulevat olympialaiset ovat näkyneet myös Rahusen henkilökohtaisessa tekemisessä.

— Sain järjesteltyä meneillään olevat opintoni siten, että yhtä työharjoittelua lukuunottamatta minulla ei käytännössä ole koulua ennen kevään olympialaisia. Tämän satsauksen myötä minulla on aikaa harjoitella kahdesti päivässä.

Myös harjoittelun intensiteetti kasvaa normaaliin kiekkokauteen verrattuna.

— Suunnittelemme valmentajien kanssa tarkat viikko-ohjelmat, joiden avulla harjoittelusta saa suurimman mahdollisen hyödyn irti. Harjoittelu on huomattavasti suunnitelmallisempaa. Nyt oikeasti panostetaan.

Myös seurajoukkueen menestys tärkeää

Rahusen tavoitteet tulevalle kaudelle ovat selkeät.

— Olympiapaikka on totta kai suuri tavoite. Mutta kisoista huolimatta myös oman seurajoukkueen menestys on iso osa henkilökohtaisista tavoitteistani. Oma seurajoukkue on se koti, eikä meillä olisi mitään tavoiteltavaa maajoukkueessa ilman sitä.

Myöskään seurajoukkueen tavoitteita pohtiessa ei tarvitse empiä.

— Lähdemme puolustamaan mestaruutta. Tämä tavoite koostuu kuitenkin pienistä palasista, eli jokainen ottelu on otettava kerrallaan. Alkukaudesta on kuitenkin turhaa laittaa mitään suurempia tavoitteita joukkueen menestykselle, jokainen joukkue tavoittelee pudotuspelipaikkaa ja haluaa pelata niissä tärkeimmissä peleissä, päättää Rahunen.

Naisleijonat taistelee mitaleista Pyeongchangin talviolympialaisissa helmikuussa. Jatkoaika jututtaa maajoukkuepelaajia heidän matkallaan kohti kauden huipennusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle