TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Kärki nautti kauden kotiavauksesta

LIIGA / Haastattelu
Jarno Kärki iski avausmaalinsa Porin lauantai-illassa.
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
Jarno Kärki esiintyi vahvasti Ässien kauden kotiavauksessa. Nuori hyökkääjä esitti kypsää pelaamista ja viimeisteli samalla uransa avausmaalin.

Ässien kasvatti, 20-vuotias Jarno Kärki onnistui lauantaina maalinteossa paikassa, josta moni porilainen juniori vain haaveilee.

− Liiga-uran avausmaali oman kotiyleisön edessä. Kärki nautti täysin rinnoin lauantai-illan pelin tunnelmasta

− Oli upea fiilis pelata kotiyleisön edessä, mikäs sen hienompaa. Varsinkin, kun on itse Ässien kasvatti, niin onhan tämä upeaa, Kärki tunnelmoi.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että Kärki ja osuman syöttänyt Aleksi Saarela olisivat keskenään sopineet kyseisestä ylivoimakuviosta. Kärki oli itse vaatimattomammalla linjalla ylivoimamaalistaan.

− Ei se sen kummemmin sovittua ollut. Aleksi [Saarela] antoi hyvän passin maalin eteen ja pääsin lopulta aika vapaasti siitä iskemään, Kärki kertasi.

Nuori hyökkääjä pelaa ensimmäistä liigakauttaan Ässien edustuksessa. Toistaiseksi ottelut ovat menneet Saarelan johtaman kakkosketjun vasemmassa laidassa, yhdysvaltalaishyökkääjä Jake Hansenin viilettäessä oikeassa laidassa. Nuoret suomalaishyökkääjät ovat Kärjen mukaan tulleet hyvin toimeen Minnesotasta kotoisin olevan Hansenin kanssa.

− Tekeminen on ollut samaa kuin muullakin joukkueella, eli todella työteliästä. Paljon on hommia tehty ja yhteistyö on toiminut hyvin. Kommunikaatiossa ei ole ollut ongelmia, vaikka en tässä ainakaan itse ole mikään englannin kielen mestari.

Kärki on saanut kauden ensimmäisissä peleissä kiitettävästi myös ylivoimavastuuta. Tästä nuori hyökkääjä ei ole ollenkaan pahoillaan.

− Junioreissa olen tottunut pelaamaan paljon ylivoimaa, joten tämä on mieluisaa ja tuttua touhua. Viime kaudella varsinkin sain A-nuorissa paljon peliaikaa ylivoimalla. Kyllähän tämä maistuu.

Kärki ei osannut sen pahemmin vielä analysoida, jatkuuko ylivoimavastuu samanlaisena, mutta yhden yksinkertaisen keinon vastuun jatkumiselle hän osasi nimetä.

− Jos maalien syntyminen jatkuu samanlaisena, niin eiköhän silloin vastuutakin tule enemmän, Kärki naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle