Kähkösen ja Karlskronan malttamaton odotus

SHL / Haastattelu
Suomessa Kähkönen pelasi viimeksi Kärpissä.
Kuva © Timo Savela
Toni Kähkönen siirtyi täksi kaudeksi vahvistamaan sarjanousija Karlskronan joukkuetta. Kaupunki odottaa innolla sinnikkään joukkueen otteluita, Kähkönen kertoi Jatkoajalle.

SHL:n nousijajoukkue Karlskronan tarina on mielenkiintoinen. Joukkue pelasi kymmenen vuotta sitten vielä Ruotsin viidenneksi ylimmällä sarjatasolla. Allsvenskanissa Karlskrona ehti olla kolme kautta ennen kuin nousi täksi kaudeksi SHL:ään.

Nyt vastus on kova, myöntää joukkueen suomalaisvahvistus Toni Kähkönen.

- Tavoite kaudelle on pysyä SHL:ssä. Sijoituksista emme ole puhuneet, mutta sarjassa pysyminen on mielestäni realistinen tavoite. Joka peliin pitää laittaa kaikki likoon ja taistella loppuun asti. Kaudella tulee hyviä ja huonoja jaksoja, mutta yritetään pitää huonot jaksot mahdollisimman lyhyinä.

Kähkönen joutui viime kaudella oppimaan paljon huonoista jaksoista, kun miehen seura Leksand pelasi heikon kauden ja tippui lopulta Allsvenskaniin.

- Kausi oli vaikea koko joukkueelta, ja on turha lähteä etsimään syitä ja selittelemään sitä. Kaudella tapahtui kaikenlaista. Nyt on parempi katsoa eteenpäin.

Vahvuutenamme on joukkue: emme ole paperilla yhtä hyviä kuin muut.

Eteenpäin kannattaa todella katsoa, sillä Karlskronassa odotetaan jo malttamattomina keskiviikkona alkavaa SHL-kautta.

- Karlskronassa on loistava tunnelma tällä hetkellä, ja odotus on kova kauden avausta ajatellen. Ottelu Färjestadia vastaan taitaa olla jo loppuunmyyty, Kähkönen kertoo.

Helppo kaudesta ei kuitenkaan tule, sen myöntää Kähkönenkin. Espoolaiskasvatti tietää kuitenkin, että yllättäjä pääsee lähtemään kauteen ilman paineita.

- Nälkä näyttää, että kuulumme SHL:ään, on suuri. Vahvuutenamme on joukkue: emme ole paperilla yhtä hyviä kuin muut, mutta periksiantamattomuudella ja taistelulla taistelemme pisteistä joka ilta.

Kähkönen kertoo vielä, keitä Karlskronan joukkueesta kannattaa seurata.

- Ensimmäisenä tulee mieleen Patrick Galbraith, jonka kanssa pelasin Espoon Bluesissakin. Hän pelasi loistavasti viime kaudella ja varsinkin karsinnoissa, joten toivottavasti hän jatkaa samaan malliin. Toinen mielenkiintoinen nimi on John Henrion, joka voitti Allsvenskanin maalipörssin viime vuonna 33 maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle