Kähkösen hattutempun sala – ”Ei se maalinteko mitään ydinfysiikkaa ole”

LIIGA / Haastattelu
Kähkönen pääsi tuulettamaan oikein urakalla lauantai-iltana Raksilassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Ei ollut maajoukkuetauko Toni Kähkösellä vielä mielessä, kun JYPiä vastaan pistesaldo täyttyi yhden avustuksen lisäksi kolmella täysosumalla. Loistavat fiilikset siivittivät Kähkösen ja Kärppien lauman levähdyksen pariin.

Naps, 1-0, maalin edestä, tekijänä Toni Kähkönen. Ding, 2-0, Kähkönen. Ja pum, 3-1, hattu jäälle ja pelin jälkeen talteen. Kähkönen.

Illan ykkösnimen hattutempun salaisuus oli lopulta hyvin yksinkertainen.

– Kaikki osumat tulivat siitä ihan maalin edestä. Eihän se maalinteko mitään ydinfysiikkaa ole. Ihan yksinkertaisen kautta pitää mennä, iloinen ottelun ykkösnimi Kähkönen kertasi pelin jälkeen Jatkoajalle.

Espoosta täksi kaudeksi napapiirin lähettyville Ouluun matkannut työmyyrä nappasi pistesarakkeeseen vielä neljännen merkinnän, kun hän oli alustamassa Ivan Humlin tekemää 4-2-osumaa. Ykkösylivoimassa omalla tontillaan maalin edessä häärinyt Kähkönen olikin iloinen siitä, että juuri erikoistilanteiden puolella ilta tuotti onnistumisia.

– Meillä tuo ylivoima on ollut vähän liian vaikeaa, niin hyvä, että saimme siinä onnistumisia.

Mutka kotosalle

Kärpät nousi lauantain JYP-voitolla sarjataulukossa kolmanneksi pisteen päähän nimenomaan vierasjoukkueena Raksilassa olleesta jyväskyläläisjoukkueesta. Kauden ensimmäinen kolmannes kääntyikin lopulta positiivisuuden puolelle.

– Alun 6-7 peliä olivat vähän tahmeita pisteiden osalta. Siinä se pelaaminen oli kuitenkin jo hyvää ja kun voittoja rupesi tulemaan, niin se peli parani vain. Samalla joukkue sai lisää itseluottamusta ja aika mukavasti ovat nämä kymmenen viimeisintä peliä menneet pisteiden valossa, Kähkönen kertasi ja tiivisti tunnetilan.

– Loistavilla fiiliksillä voi lähteä tauolle.

Kärppien hyökkäysosasto on kärsinyt erityisesti viime viikkojen ajan loukkaantumisista, minkä myötä muun muassa Kähkösen vastuu on kasvanut entisestään. Maajoukkuetauon aikana onkin mukava latailla akkuja niin fyysisesti kuin pään osalta.

– Ennen kaikkea tärkeää on se, että pääsee henkisesti lepäämään. Tokihan tauolla harjoitellaan kovaa ja pistetään taas itsemme kuntoon, mutta se on iso asia, että on pari päivää vapaata. Pääsee itsekin käymään kotosalla, niin onhan se mukava juttu, lauantain maalipyssy iloitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle