Jyväskylän "bobbyorr" veivasi viimeisen naulan Ässien arkkuun

LIIGA / Haastattelu
Juuso Pulli on ihastuttanut jyväskyläläisyleisöä läpi kauden.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Jyväskylän perjantai-illassa kotijoukkueen maalinteosta vastasivat erikoisesti puolustajat. Avausmaalia lukuun ottamatta loput kolme osumaa syntyivät puolustajien lavasta. Valtteri Hietanen avasi kauden maalitilinsä, kun taas Juuso Pulli iski jo kauden kuudennen maalinsa.

Jyväskylässä perjantai-illan erikoisuudesta vastasivat puolustajat. Valtteri Hietanen, Marko Kauppinen sekä Juuso Pulli vastasivat isäntien kolmesta viimeisestä osumasta. 

Pulli on tehnyt vaikutuksen Jyväskylän kiekkokansaan ennakkoluulottomalla pelityylillään. Mainiosti luisteleva puolustajalupaus nousee tukemaan hyökkäyksiä hanakasti, ja miehen maalit ovatkin syntyneet tällä kaudella suurilta osin vastahyökkäyksistä.

Myös oma pääty hoituu. Pullin melko terrierimäinen asenne puolustusalueella sytyttää yleisöä illasta toiseen. Taklauksia satelee, ja maalin edessä ei anneta ilmaista tilaa.

Läpimurtokauttaan liigassa pelaavan sähikäisen 4-1-maali oli tavallistakin komeampi. Petr Hubacek vapautti miehen nokikkain Ässien konkarivahti Juuso Riksmanin kanssa, ja Pulli veivasi ässävahdin tyylikkäästi jäihin ja siirsi kiekon tyhjään maaliin.

En tiedä yhtään mitä tapahtui. Normaalisti tuossa tilanteessa olisin laittanut silmät kiinni ja ampunut. Tuli hyvä syöttö lapaan ja niin, en kyllä muista mitään, mies naureskeli.

Hietasen nimi on paljon harvinaisempi näky maalitilastoissa kuin Pullin. Enemmän peruspuolustajana tunnettu Hietanen on yksi joukkueen alivoimaspesialisteista. 

Kiekko tuli laitaan ja lähdin nousemaan. Siitähän sitten pääsi näköjään maalille asti. En ollut itsekään varma, että menikö se maaliin, mutta onneksi meni.

Kun tulee onnistumisia, homma lähtee selkärangasta. Epäonnistumisten hetkellä alkaa turhaankin pohtia ja häviää niitä kiekkoja, kertasi Hietanen.

Valtteri Hietanen on tutumpi näky oman pään väännöissä kuin maalintekijänä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ryhtiliike

JYP lähti illan otteluun pesemään kasvojaan edellisottelun selkäsaunan jälkeen, ja onnistui siinä hyvin. Kärpät- ja Tappara-otteluista tuttu löysyys maalin edustalla oli kadonnut kuin tuhka tuuleen. Lisäksi puolustajat onnistuivat mainiosti myös hyökkäyspäässä.

Tuntui jo kopissa, että tämä on meidän päivä. Pääsimme lyömään painetta vastustajan päätyyn, ja homma oli kontrollissa eikä ollut hätää, totesi Pulli.

Tänään sattuivat puolustajat osumaan. Yleensä hyökkääjätkin tekevät maaleja, mutta täytyy muistaa, että viisikko puolustaa ja viisikko hyökkää. Ässiä vastaan on aina fyysisiä ja tiukkoja vääntöjä. Kevättä ajatellen peliä pitää oikeasti saada uomiinsa, se ei tapahdu sormia napsauttamalla pudotuspelien koittaessa, säesti Hietanen.

Hurrikaanilauman pelitapa on raastava. Vastustajan puolustukselle annetaan jatkuvasti aggressiivinen paine, ja puolustajien nousut pitävät myös vastustajaa varpaillaan. Mihin Pulli näkee joukkueen pelin perustuvan hyökkäyspäässä?

Kovasti menemme kulmista kohti maalia. Riippuu tietenkin tilanteesta, nouseeko vai ei. Puolustajana ajatellen vähän voi välillä kurkkia, mutta lukea myös tilannetta vain taustalla, analysoi Pulli.

» Lähetä palautetta toimitukselle