Jyrki Jokipakan odotus jatkuu, Flyers kaatoi Senatorsin - "Pitää olla vaan valmiina koko ajan"

NHL / Haastattelu
Ottelun ratkaisu saatiin vasta voittomaalikilpailussa.
Kuva © Getty Images
Calgarysta Ottawaan siirtorajalla kaupattu Jyrki Jokipakka oli lähellä tehdä Senators-debyyttinsä tiistai-iltana Philadelphia Flyersin vieraana. Ottelun sankarina toimi voittomaalin iskenyt Flyersin Jordan Weal. Jatkoaika jututti ottelun jälkeen oikeutetusti turhautunutta suomalaispuolustajaa Philadelphiassa.

Jyrki Jokipakan Ottawa Senators -debyytti oli hyvin lähellä tapahtua tiistai-iltana Philadelphiassa. Suomalaisen edellisestä NHL-ottelusta on ehtinyt vierähtää jo lähes kaksi kuukautta, ja samalla joukkuekin on ehtinyt vaihtua. Jokipakka kaupattiin kevään siirtorajalla Calgary Flamesista Ottawaan. Toiseen suuntaan kaupassa liikkuivat hyökkääjä Curtis Lazar ja puolustaja Michael Kostka.

Senators-hyökkääjä Zack Smithin sairastuminen pelipäivänä aiheutti päävalmentaja Guy Boucherille mietittävää. Boucherin ajatus oli lähteä illan otteluun 11 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla, jos Smith ei kykenisi pelaamaan. 

Smith lämmitteli normaalisti joukkueensa kanssa ja otti paikkansa kokoonpanossa.  

Senators joutuu pärjäämään ainakin muutaman viikon ilman luottopuolustaja Marc Methotia. Methot sai iskun käteensä ottelussa Pittsburghia vastaan ja on Boucherin mukaan sivussa viikkoja. Methotin lisäksi Senatorsin sairastuvalta löytyvät hyökkääjät Chris NeilViktor Stålberg ja Clarke MacArthur

Tiistai-illan ottelu tarjosi vauhdikasta jääkiekkoa, jossak molemmat joukkueet pääsivät maalipaikoille. Senatorsin Ryan Dzingelin rannelaukaus kilahti tolppaan vain kahden peliminuutin jälkeen. Erän loppupuolella Dzingel onnistui maalinteossa, mutta osuma hylättiin siirtyneen maalin vuoksi. 

Illan avausosumasta vastasi Senators-kapteeni Erik Karlsson. Karlssonin kauden 15. maali syntyi kahden miehen ylivoimalla. Flyers tuli tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin, nyt ylivoimalla osui Brayden Schenn. Ensimmäisen erän huipensi Radko Gudasin ja Mark Borowieckin nyrkkihippaset. 

Toisen erän tempo oli selvästi hitaampi ja erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Chris Kellyn jäähy. 

Maalien makuun päästiin jälleen kolmannen erän puolivälissä. Oulun Kärpistäkin tuttu Kyle Turris viimeisteli hienosti rakennetun hyökkäyksen upealla rannelaukauksella. Flyers ei antanut periksi ja kiri uudestaan rinnalle. Senators-maalivahti Craig Andersonin avausyritys epäonnistui pahemman kerran ja Jordan Weal tasoitti ottelun. 

Ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun, jossa Flyers oli maalin parempi. Ainoa onnistuja oli Flyersin Weal, joka palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana. 

"Meidän kokoonpano on aika lukittu"

"Enemmän tämä henkisesti rasittaa, kova halu olisi päästä pelaamaan."

Jokipakalle tiistai-ilta oli turhauttava ilta, sillä kauan odotettu debyytti jäi taas haaveeksi. Siirto Calgarysta Ottawaan sujui mukavasti, mutta pelaamattomuus mietityttää suomalaista.

− Enemmän tämä henkisesti rasittaa, kova halu olisi päästä pelaamaan. Meidän kokoonpano on aika lukittu, eikä koutsi tykkää vaihtaa miehiä, jos ei ole pakko. 

Jokipakka korostaa, että vaikka katsomossa istuminen turhauttaa, ei miehen motivaatio ole hävinnyt minnekään. Harjoituksiin mennään edelleen ammattilaisen asenteella. 

− Pitää ihan itsensäkin takia olla koko ajan valmiina ja yrittää vaan parhaansa tehdä joka päivä. Välillä on tietysti hankalampaa ja vaikeampia aikoja.  

Jokipakka on ehtinyt viettää nyt muutaman kuukauden uudessa kotikaupungissaan, joka sattuu olemaan myös Kanadan pääkaupunki. Kaupungilla mies ei ole kuitenkaan viettää runsaasti aikaa. 

− Calgaryyn verrattuna jotenkin pienemmän tuntuinen kaupunki. Hotelli on hallin vieressä ja keskustaan on noin puolen tunnin matka. Muutaman kerran olen ehtinyt kaupungilla pyöriä. 

Senators on menossa selvästi kevään pudotuspeleihin, mutta joukkue taistelee vielä Atlantin divisioonan voitosta. Senators on kolme pistettä johtavaa Montreal Canadiensia perässä, mutta joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän.

NHL:n pudotuspelikevät lähenee pikkuhiljaa, mutta koti-Suomessa painetaan jo täydellä höyryllä. Jokipakka on seurannut tarkkaan kasvattajaseuransa Ilveksen taistelua rakasta paikallisvastustaja Tapparaa vastaan.

− On tullut itseasiassa aika paljon seurattua kyseistä ottelusarjaa. Viime peliä en nähnyt, mutta muuten olen katsellut matsit. On mun mielestä erittäin hieno homma koko Tampereelle, kovia matseja ja halli on täynnä.

Kysyttäessä tuon ottelusarjan voittajaa vastaus on selkeä, ja se tulee selkäytimestä. 

− Kyllä Ilves sen vie.  

» Lähetä palautetta toimitukselle