BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Jyrän alle jääneen Jokerit-debytantin tähtäin nuorten MM-kisoissa

KHL / Haastattelu
Frank Gymer sai kovan taklauksen ensimmäisen KHL-vaihtonsa alkuhetkillä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Loukkaantumissumasta kärsivä Jokerit esitteli kotiyleisölleen uuden pelaajan, kun seuran oma kasvatti Frank Gymer debytoi narripaidassa. 19-vuotias nuorukainen sai KHL-uralleen lentävän lähdön jäätyään painavan taklauksen alle heti ensimmäisessä vaihdossa.

Jokereiden hyökkäysosasto koki kovia torstain ottelussa HK Sotšia vastaan, kun sekä Mathis Olimb että Tomi Mäki loukkaantuivat. Helsinkiläisjoukkue kutsui Mikkelin Jukureissa lainasopimuksella pelaavan Frank Gymerin pikahälytyksellä KHL-ryhmäänsä.

− Sain kutsun tulla Jokereiden mukaan torstain pelin jälkeen. Varmuuden siitä, että olen tänään kokoonpanossa, sain vasta tänään. Tietenkin nyt on hieno fiilis, kun pääsin tänne isoihin valoihin ja sain pelata ensimmäisen KHL-matsini, Gymer hehkutti ottelun jälkeen.

Jokerinuorukaisen peli alkoi vauhdikkaasti, sillä hän jäi heti ensimmäisen vaihtonsa aluksi kovan taklauksen alle keskialueella.

− Sain hyvän herätyksen heti ensimmäisessä vaihdossa, onneksi siinä ei sattunut pahemmin. Käänsin selän nopeasti, ja Kazanin hyökkääjä oli päättänyt aiemmin jo taklata minua. Lähdin siitä töytäisystä komeaan lentoon. Seuraavissa vaihdoissa pysyin paremmin hereillä, Gymer hymähti.

Jokereiden oma kasvatti oli merkitty kokoonpanoihin kotijoukkueen nelosketjuun yhdessä Daide Toddin ja Jani Ridan kanssa. Gymer vastuu kuitenkin jäi pieneksi, sillä jokerisentteri Peter Regin pelasi pääosan ottelusta kahdessa ketjussa.

Gymer pelasi kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä viisi vaihtoa ja sai peliaikaa hieman alle kolme minuuttia. Kolmannessa erässä peliaikaa ei enää tullut. Vähäinen vastuu ei kuitenkaan lisännyt jännitystä.

− En oikein päässyt kunnolla peliin kiinni. Jokainen kerta, kun pääsin kentälle, niin yritin tietenkin pelata mahdollisimman huolellisesti ja hyvin. Kunnon pelirytmiä en kuitenkaan saanut missään vaiheessa.

− Jännitystä oli normaalia peliä enemmän, mutta lopulta kuitenkin yllättävän vähän. Ehdin hyvin nollata tilanteen, eikä jännitys vaikuttanut pelaamiseeni.

Kotikisat kauden päätavoite

Vähäisen peliajan myötä alkukaudella Jukureissa pelannut hyökkääjä ei pystynyt myöskään arvioimaan KHL:n ja Mestiksen eroavaisuuksia.

− Vaikea verrata sarjoja keskenään, kun pelasin tänään niin vähän. Onhan tämä maailman toiseksi kovin liiga, ja kaukalossa on todella kova vauhti koko ajan. Nyt vastassa oli vielä yksi sarjan kärkijoukkueista, Gymer muistutti.

19-vuotiaan nuorukaisen kauden päätavoite on selkeä. Helsingissä pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut ovat luonnollisesti henkilökohtaisella tasolla kauden suurin tavoite.

Edellisellä maajoukkuetauolla Gymer pelasi U19-haastajajoukkueessa, josta on vielä mahdollista nousta kisaryhmään.

− Tiedän, että minulla on mahdollisuus päästä kisoihin. Taistelen kisapaikasta ja sen eteen teen kaikkeni. Pelit haastajajoukkueessa menivät hyvin, joten toivotaan, että ensi kerralla olen jo ykkösjoukkueessa.

Suurelle yleisölle uusi jokeripelaaja on vielä vieras, sillä Gymer ei ole ollut ikäluokkansa tunnetuimpia pelaajia, vaikka onkin pelannut säännöllisesti nuorten maajoukkueissa.

Millainen pelaaja Frank Gymer siis on?

− Olen vikkeläjalkainen pelaaja, jolla luistimet liikkuvat hyvin. Muut vahvuuteni ovat pelinlukemisessa ja kiekollisessa taidossa, Gymer itse analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle