JYPin Marko Virtanen HIFK:n noususta: "Meillä kärsivällisyys ei riittänyt"

LIIGA / Haastattelu
Marko Virtasen suojatit menettivät illan ottelussa viiden maalin johdon.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Keskiviikko-iltana Jyväskylässä pelattiin ehkä tämän sarjan viihdyttävin ottelu tähän mennessä. JYP meni ensimmäisessä erässä viiden maalin johtoon, mutta hukkasi sen ottelun kuluessa. Lopulta HIFK otti voiton jatkoerästä lukemin 7-6.

JYP meni ensimmäisessä erässä alle kymmenessä minuutissa viiden maalin johtoon, kun Jarkko Immonen, Juuso Puustinen, Mikko Mäenpää, Jake Newton ja Juha-Pekka Hytönen onnistuivat maalinteossa. HIFK ei tästä lannistunut, vaan teki erän loppuun kaksi maalia, kun Patrik Carlsson ja Juha Jääskä tekivät maalit mieheen.

− JYPin lataus oli ihan eri tasolla kuin meidän, 1-0- maalin jälkeen vedimme kokovartalokipsiin. JYP teki pari nopeaa maalia, josta peli lähti uudelleen käyntiin, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti ottelun alkua.

− Hyvä oli tosiaan meidän lataus siihen alkuun, saimme hurrikaanimaisen lähdön siihen. Meillä onnistui alussa kaikki, eli erinomaista pelaamista, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen puolestaan totesi ottelun alusta.

Toisessa erässä JYP pääsi vielä 6−2- johtoon, mutta HIFK tuli Carlssonin kahdella maalilla ja Joonas Raskin maalilla maalin päähän. Kolmannessa erässä Juhani Tyrväinen tasoitti ottelun. 

− Sitkeys, jota joukkue on syksystä asti esittänyt, tuli tänään yhden pelin aikana esiin, Selin kehui joukkuettaan.

− Kärsivällisyys ei kestänyt. Ei niissä kahdessa ensimmäisessä HIFK:n maalissa vielä mitään, mutta varsinkin siinä toisessa erässä meidän kärsivällisyys ei kestänyt. Kolmas erä oli tasainen, Virtanen totesi HIFK:n noususta tasoihin.

Jatkoerässä JYPillä oli muun muassa läpiajoa ja ylivoimaa, mutta ratkaisumaalia ei syntynyt. Lopulta Carlsson kruunasi iltansa ja ratkaisi ottelun HIFK:lle. Carlsson tehtaili lopulta viisi pistettä koko ottelussa.

− Vaikea näistä on sanoa, että kuka voiton ansaitsee. Jos yksi pelaaja tekee neljä maalia tällaisessa pelissä, niin silloin ei valmentaja voi olla kuin tyytyväinen, Selin kehui suojattiaan.

− Jatkoerässä hyvää tekemistä meiltä, harmittavasti ei käytetty meidän omia paikkojamme. Jos et tee itse, niin kaveri tekee, Virtanen päätti harmitellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle