IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

JYP-pakan vaatimaton jokerikortti – ”Yritän vain laukoa paljon”

LIIGA / Haastattelu
Markus Nenonen pelasi nuoren SM-liigauransa vakuuttavimman ottelun.
Kuva © Hannu Rainamo www.hannuphoto.com
Hävyttömän kovalla rannelaukauksella varustetusta Markus Nenosesta on kasvamassa JYPille kevään korvilla kultakimpale. Bluesin nuori hyökkääjä sivalsi kumoon kahdella osumalla. Vaatimattomasti elehtivän ulkokuoren alla asustaa todellinen maalinsylkijä.

- Hyvä Nessu, sä oot päällikkö!

Mikko Viitasen korvia huumaava huuto tiivistää kaiken oleellisen. JYPin loistovireen ilmentymä ja joukkueen todellinen komeetta Markus Nenonen pelasi jälleen loistavan ottelun.

Nenonen nakutti Bluesin kumoon kahdella maalintekijän maalillaan.

- Ensimmäisessä tuli Ekiltä (Eric Perrin) hyvä syöttö ja sai melkein tyhjiin laittaa. Toisessa Sipi (Olli Sipiläinen) karvasi hyvin ja siitä pääsi iskemään, Nenonen kuvaili vaatimattomana osumiaan.

Vaatimattomuus oli turhaa. Varsinkin toinen maali oli suorastaan silmiä hivelevä. Jyväskyläläisyleisölle jo tutuksi tullut Nenosen vakuuttava rannesivallus upposi aivan Antti Oren vartioiman maalin yläkehikon alle. Tilanne jouduttiin tarkistamaan vielä videolta.

Jämsässä kiekko-oppinsa lukeneella Nenosella on ehdottomasti jo nyt yksi sarjan hurjimmista rannelaukauksista. Kaikki ylisanat sen kohdalla ovat paikkansa ansainneet.

Hyökkääjä myöntää hivenen kierrellen rannekudin suurimmaksi vahvuudekseen.

- Paljon olen yrittänyt vain laukoa. Jämsässä sitä on hiottu paljon. Hallilla ja ulkojäillä on tullut tahkottua, Nenonen kuvailee.

JYPin neloskentällisessä Nenonen on löytänyt yhteisen sävelen Jonne Virtasen ja Sipiläisen kanssa. Koostumus on ollut jo pitkään yksi hurrikaanien parhaista kentällisistä. Syy tälle on nuoren pelurin mukaan yksinkertainen, siis kirjaimellisesti.

- Kaikki ollaan sopivan yksinkertaisia miehiä. Kukaan ei yritä mitään vaikeaa niin siinä on helppoa pelata, Nenonen naurahtaa ketjukavereistaan.

Hymy korvissa, liigasopimus taskussa

Hyökkääjän hyvät otteet eivät ole jääneet ilman palkintoa. Torstaina Nenonen allekirjoitti nimittäin liigasopimuksen JYPin kanssa. Helpotus ja ilo ovat miehen kasvoilta aistittavissa.

- Sitä on pienestä pitäen haaveiltu ja nyt se on siinä.

Alkukauden Nenonen kiekkoili JYP-Akatemian riveissä. Otteet Mestiksessä olivat ansiokkaita, mutta näyttävään liekkiin hyökkääjä syttyi vasta liigakomennuksen saatuaan. Tämä on osin yllättänyt myös miehen itsensä.

- Vähän se yllätyksenä tuli, että on näin hyvin kyytiin päässyt. Vaikka toki vielä on vauhdissa totuttelemista, Nenonen toppuuttelee.

Liigassa hyökkääjä on latonut yhdeksässä ottelussa jo huimat tehot 4+2=6.

Huimat sikäli, että peliaikaa hänelle on siunaantunut vain noin seitsemän minuuttia ottelua kohden. Mitä siis tapahtuisi, jos vastuuta tulisi enemmän – tuplasti pisteitä vai?

- Sitä olisi väsyneempi silloin, ei olisi hereillä joka tilanteessa. Nyt sitä jaksaa joka vaihdossa. Mutta varmaan silloin olisi enemmän niitä tehoja tultava.

Vielä Akatemiassa Nenonen ei liikkeellään loistanut. Liigaympyröissä vauhtiakin on kuitenkin tullut roimasti lisää.

Vai onko?

- Kyllä sitä on tullut vähän lisää, hyökkääjä naurahtaa kysymykselle.

JYP on kuitenkin saanut Nenosesta todellisen yllätyskortin kevään varalle. Itseluottamusta uhkuva ja järisyttävällä rannesivalluksella varustettu peluri ei ole se huonoin mahdollinen jokeripelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle