JYP alkoi löytää kadoksissa olleita lääkkeitä: "Iskuja pitää ottaa vastaan"

LIIGA / Haastattelu

Edellinen ottelu päättyi HIFK:n kannalta karmaisevaan pettymykseen, kun JYP teki ryöstöretken Helsinkiin. Tämä oli selvästi sisuunnuttanut helsinkiläisryhmää, joka karkasi ottelussa nopeasti johtoon.

− Lyhyt palautumisaika ei ole kummallekaan optimaalinen. Teimme huolimattomia ratkaisuja, joista HIFK pääsi kääntämään peliä, Jani Tuppurainen kuvailee.

HIFK pelasi erityisesti avauserässä hieman edellistä Jyväskylän-kohtaamista rohkeammin, mutta ratkaisut tehtiin kuitenkin selvästi puolustus edellä. 

Paras esimerkki tästä on keskialueen puolustaminen, jossa HIFK luottaa puhtaaseen trap-pelaamiseen, joka erityisesti keskiviikkona teki JYPin melko aseettomaksi. 

− Pitää päästä paremmin keskialueen yli kaivamalla omat vahvuudet joka vaihtoon, Tuppurainen jatkaa.

Sarjan edetessä JYPin vahvuudet ovat tulleet selvemmin esille. Jyväskyläläiset heittävät runsaasti kiekkoa päätyyn puolustajien selustaan, minne ajetaan kovaa kiinni. Tämä on ollut äärimmäisen raskasta kuormittuneelle HIFK-puolustukselle.

Terävöittämistä on näkynyt myös JYPin maalineduspelaamisessa, jonne JYP hyökkää selvästi aiempaa terävämmin. Tätä kautta maalien todennäköisyys kasvaa.

− Aina terävöitetään maalilleajoja ja iskujenvastaanottoa. Tänään siellä oli Jarkko Immonen, joka suti maalin, Tuppurainen kuvailee.

» Lähetä palautetta toimitukselle