Juuso Perttilä: "Yritetään parhaamme mukaan luoda paikkoja"

MESTIS / Haastattelu
Juuso Perttilä oli illan ottelussa varsin hyvällä pelipäällä. (Arkistokuva)
Kuva © Oona Sarajärvi
Juuso Perttilä oli yksi illan hahmoista, kun Kiekko-Vantaa otti ensimmäisen kotivoittonsa IPK:sta luvuin 4-3. Perttilä iski kotijoukkueen 2-1-johtomaalin hienon yksilösuorituksen päätteeksi.

Kiekko-Vantaa otti illan ottelussa tärkeän voiton, joka tuli varsin hienon taistelun jälkeen. Yksi voiton takuumiehistä oli kotijoukkueen kultakypärää kantanut Juuso Perttilä, joka teki vantaalaisten toisen osuman hienolla yksilösuorituksella. 

— Me oltiin siinä träpissä keskialueella ja Levä (Alex Levänen), joka oli muutenkin vahvalla pelipäällä, antoi aika hyvän sivupaineen ja mä pääsin iskee. Lopulta pääsin puolittain läpi ja sain siitä tehtyä sitten maalin. 

Perttilä oli varsin tyytyväinen omaan pelaamiseensa sekä joukkueen voitokkaaseen esitykseen. 

— Eka erä oli multa ja koko meidän kentältä tosi huono. Parannettiin kuitenkin toiseen ja kolmanteen erään. Oli kyllä paljon parempi kuin viime viikon kotipeli. Joukkueena meidän esitys ei ollut ihan priimaa, mutta oli todella tärkeää, että saatiin se eka voitto kotona. 

Perttilä on ollut varsin hyvässä vireessä alkukauden ensimmäisissä otteluissa, ja tästä osoituksena hän kantaa joukkueensa kultaista kypärää. 

— Totta kai hyvät ketjukaverit on ollut. Lähtökohta on se, että kenttänä peli toimii ja ollaan myös ylivoimalla saatu tulosta aikaan. Niistä se oikeastaan tulee. Ja toki kun treenipeleissä sai muutaman maalin tai syötön siihen, niin sen jälkeen on pystynyt pelaamaan rennosti. 

Hyökkääjä ylistää omia ketjukavereitaan Viljami Wacklinia sekä Joona Harjamaa

— Ollaan kaikki aika kiekollisia, että pystytään pelaamaan hyvin kiekolla ja pitää kiekkoa. Varsinkin Wacklin keskellä rytmittää hyvin peliä ja Harjaman kanssa yritetään parhaamme mukaan luoda paikkoja. 

Perttilä näkee kuitenkin parannettavaa omassa sekä joukkueen pelissä seuraavia otteluita ajatellen.

— Pitää parantaa ihan kokonaisvaltaisesti, en osaa nostaa yhtä tiettyä asiaa esille. Mun pitää pystyä pelaamaan paremmin kiekolla sekä viemään peliä. Liian helposti käy, että aletaan roiskimaan. Meillä on kuitenkin kyky pelata kiekolla. Meillä on ollut iso ongelma johtoasemassa pelaamisen kanssa. Johtoasemassa mennään vähän turhankin pieneksi, kun voitaisiin vielä myllyttää vastustajan päässä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle