TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Jussi Saarinen valmiina pudotuspelidebyyttiin

LIIGA / Haastattelu
Bluesiin kesken kauden liittynyt Jussi Saarinen pääsee viimein pelaamaan pudotuspelejä. Kahtena edellisenä vuonna hänen silloisen joukkueensa Pelicansin kyvyt ovat sinne asti riittäneet, mutta molemmilla kerroilla kausi on jäänyt kesken.

Lahdesta lähtöisin oleva Saarinen edusti Bluesin puolivälierävastusta Pelicansia aina viime kevääseen saakka, lukuun ottamatta paria lyhyttä visiittiä Mestikseen. Pelicans eli sen ajan tasaista nousua, ja kahtena viime vuonna Lahdessa päästiin pelaamaan pudotuspelejä.

Kaudella 2006-07 Saarisen kausi päättyi vuodenvaihteessa, ja vuotta myöhemmin tammikuun loppupuolella. Tämänkin kauden alku meni viimekautisesta loukkaantumisesta toipuessa.

- Oli tietysti henkilökohtaisesti vaikea lähtökohta, kun takana oli niin pitkä tauko, Saarinen toteaa.

Sen jälkeen pelirytmi on hiljalleen löytynyt, vaikka hieman ennen runkosarjan loppua hän oli viikon verran poissa riveistä, palaten viimeistä edellisellä kierroksella TPS:ää vastaan espoolaisten kokoonpanoon.

Pudotuspelejä Saarinen odottaa jo innolla:

- Kovat ovat odotukset henkilökohtaisesti. Nämä ovat hienoja pelejä. Katsomosta on huomannut, että peleissä on ollut hyvä tunnelma, lataus nousee näissä peleissä.

Vuonna 2007 Pelicans kukisti ensin TPS:n 2-0 ja hävisi sitten tappioitta mestariksi marssineelle Kärpille 0-4. Viime vuonna joukkue piti Jokereita tiukilla, mutta helsinkiläiset veivät lopulta ottelusarjan 4-2.

- Pienet asiat ratkaisivat sen sarjan. Tasaisia pelejä siinä oli, arvioi Saarinen.

Pudotuspeleissä korostetaan usein alempien ketjujen merkitystä. Viime vuonna Bluesin voittaessa puolivälierissä HIFK:n, joukkueen nelosketju Joni Töykkälän johdolla iski maaleja lähes joka ottelussa.

- Kyllä se näin on. Kaikilta odotetaan hyvää panosta pudotuspeleissä. On tärkeää, että saadaan joukkueessa pidettyä hyvä neljän ketjun rytmi.

Saarinen tunnettiin Pelicansin ajoilta myös paljon alivoimaa pelaavana pelaajana, mutta Espoossa rooli on jäänyt pienemmäksi. Bluesin joukkueen selkein alivoiman erikoisosaaja on Tomi Sallinen. Muut alivoimahyökkääjät saavat pääosin peliaikaa myös ylivoimapelissä.

- Silloin tällöin tullut sitä pelattua. Joukkueessa on kuitenkin muutenkin hyviä pelaajia sille osastolle.

Taustastaan huolimatta Pelicans vastustajana ei herätä Saariselle ylimääräisiä tunteita, mutta helppoa hän ei sarjasta odota.

- Kaikki vastustajat tulevat olemaan kovia.

Pelicansin riveissä pelaa myös Jussin nuorempi veli Jesse. Tähän asti samaa seuraa keskenään edustaneet veljekset ovat nyt eri puolilla.

- Runkosarjan aikana tuli jo kaksi keskinäistä peliä pelattua, joten sitä ei ajattele enää niin erityisenä kohtaamisena.

Veljessarjan kolmas jäsen, Jere, edusti Pelicansia kun Blues ja Pelicans kohtasivat jo A-juniorien puolivälierissä. Siinä sarjassa Blues oli parempi voitoin 3-1.

» Lähetä palautetta toimitukselle