Jussi Jokinen valmiina uusiin haasteisiin Oilersissa

NHL / Haastattelu
Jokinen kävi kesällä kiekkoilemassa kotikaupungissaan Kalajoella.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jussi Jokinen jättää tulevalla kaudella Floridan osavaltion lämmöt taakseen ja suuntaa rajan yli Edmonton Oilersin organisaatioon. Liki tuhannen NHL-ottelun veteraani lähtee hyvillä mielin kohti uutta kaupunkia ja joukkuetta.

Kolme kautta Florida Panthersia edustaneen Jussi Jokisen sopimus ostettiin kesällä ulos. 34-vuotias konkarihyökkääjä siirtyi vapaana agenttina Edmonton Oilersiin.

− Mielenkiintoinen haaste on edessä. Viime kausi oli minulle henkilökohtaisesti ja myös Panthersille vaikea. Nyt on tällainen siirtymä ja muutos edessä, mutta jääkiekkoilun kautta mukava paikka, mihin mennään. Oilersilla on nuori joukkue, joka olisi ehkä ansainnut päästä vähän pidemmälle viime kauden pudotuspeleissä.

Oilers selviytyi päättyneellä kaudella pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa sitten kauden 2005-06. Pudotuspelien toisella kierroksella Anaheim Ducks oli niukasti parempi, mutta joukkueen tavoitteena on, että Edmontonissa nähdään jatkossakin pudotuspelejä.

− Oilersilla on kuitenkin kenties tämän hetken paras pelaaja riveissään. Connor McDavidin lisäksi melkein koko joukkue on nuori ja tasoaan nostava. Mielenkiintoinen vuosi on tulossa.

Varsinkin Oilers-hyökkäys on nuori, sillä Jokisen lisäksi ainoastaan Mark Letestu on yli 30-vuotias, ja tulokassopimuksella pelaavia hyökkääjiä on kokoonpanossa neljä kappaletta.

Jokisen tuskin tarvitsee tuntea oloaan yksinäiseksi uudessa joukkueessa, kun Oilersissa kiekkoilevat myös Jesse Puljujärvi ja Iiro Pakarinen. Jokista onkin alustavasti suunniteltu Puljujärven ketjukaveriksi.

Lähes 900 NHL-pelin konkari on kokemuksellaan ja monipuolisuudellaan erinomainen mentori NHL-uraansa aloittelevalle Puljujärvelle.

− Hienoa että siellä on pari muutakin suomalaista. Jesse kehittyy varmasti ja lyö itsensä läpi tällä kaudella. Viime kausi vähän oli mitä oli, mutta täytyy muistaa, että Puljujärvi on nuori kiekkoilija, ja polven kanssa oli ongelmansa. 

− Ja jos Puljujärveä vertaa vaikka Patrik Laineeseen ja Sebastian Ahoon, niin Hurricanes ja Jets eivät ole ihan samanlaisia joukkueita kuin Oilers. Tuossa kokoonpanossa on vaikeampaa lyödä itsensä läpi, Jokinen painotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle