Juolevin mukaan kapteeniston ulkopuolelle jääminen ei ollut syy rentouteen kentällä: "Kapteenius on enemmän mediaa varten"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Olli Juolevi teki Suomen toisen maalin. Rangaistuslaukauksessaan hän tähtäsi Kopitarin länkeihin.
Nuorten Leijonien matkan katkeaminen puolivälieriin oli koko joukkueelle iso pettymys. Puolustaja Olli Juolevi oli kuitenkin tyytyväinen omiin otteisiinsa ja uskoi NHL-porttien aukeamisen olevan lähellä.

Suomen joukkueen parhaina palkittujen joukkoon ylsi puolustaja Olli Juolevi. Puolustaja pelasi erityisesti vahvan Tšekki-ottelun. Juolevi muun muassa teki maalin ensimmäistä kertaa junioreiden MM-jäillä. Maali tuntui onnistumisen jälkeen hyvältä, mutta tappion jälkeen maalia ei enää mietitty.

− Pelasin varmaan parasta kiekkoani pitkään aikaan. Sen vuoksi on vielä vaikeampaa hävitä.

Juolevi näki kisoissa kuitenkin hyvääkin. Juolevi koki omien kisojensa menneen putkeen.

− Pelasin varmaan parasta kiekkoani pitkään aikaan. Sen vuoksi on vielä vaikeampaa hävitä.

Viime vuonna Juolevi oli Suomen kapteeni katastrofiin päättyneissä kisoissa. Hän ei kuitenkaan kokenut, että otteisiin olisi tänä vuonna vaikuttanut se, ettei Juolevia nimetty kapteenistoon.

− Kapteenius on vain mediaa varten. Me tiedämme, ketkä kopissa johtavat, ja meillä on hienot kapteenit. Puhuin paljon valmentajan kanssa, hän käski mennä jäälle ja nauttia pelistä. Mielestäni onnistuin siinä.

Suomi tykitti puolivälierässä 54 laukausta kohti tšekkien maalia, mutta joukkue joutui lopulta taipumaan rangaistuslaukauksilla. Juolevi antoi tunnustusta vastustajan maalivahdille Josef Korenarille ja koko Tšekin joukkueelle hyvästä työstä. 

Vaikeaa pelistä Tšekkiä vastaan teki se, että vastustaja sai heti kiekon saatuaan ylhäälle yhden tai kaksi hyökkääjää. Juolevin mukaan tämän kanssa piti olla tarkkana, mutta se ei ratkaissut peliä. Yli 50 laukauksella olisi pitänyt pystyä voittamaan. 

− Ilman muuta oli potentiaalia voittaa. Vain meitä voi syyttää siitä, ettei saada paikoista maalia. Rankkareilla kuka tahansa voi voittaa.

Usko säilyi alusta loppuun asti

Nuoret Leijonat uskoi aidosti mahdollisuuksiinsa voittaa MM-kultaa.

Juolevi sanoi, että peli kehittyi paljon varsinkin harjoituspeleistä, joissa pelaajille sattui vielä melko paljon henkilökohtaisia virheitä.

MM-kisojen alettua Suomi hävisi Yhdysvalloille ja Kanadalle, mutta se ei lannistanut Suomen joukkuetta.

− Me koimme, että kun parannamme, emmekä tee helppoja virheitä, olisimme pystyneet kamppailemaan mistä vain, mutta nyt kävi näin.

Tappio kirveli erityisen paljon siksi, että joukkue tiesi pystyvänsä parempaan. 

− Tosi iso pettymys tämä on. Tavoitteet olivat korkeammalla. 

NHL on lähellä

Juolevi siirtyi täksi kaudeksi Liigaan TPS:n riveihin. Hän koki, että on hyvä aika ottaa askel eteenpäin kahden OHL:ssä vietetyn kauden jälkeen.

− Olen tehnyt paljon hommia sykskyllä ja se näkyi täälläkin.

Myös Nuorten Leijonien valmennustiimissä mukana ollut Sami Salo on antanut Juoleville vinkkejä puolustuspelissä esimerkiksi siihen, millä tavalla vastustajaan kannattaa iskeä kiinni.

Liigan Juolevi on kokenut kehittävänä paikkana, sillä joka ilta pelit ovat kovia ja pelaajan täytyy olla parhaimmillaan. Seuraava tavoite on pelata ensi syksynä Vancouver Canucksissa.

− Luulen, että olen lähellä NHL:ää, lähes jo siellä. Nyt voin vain tehdä parhaani. Olen tehnyt paljon hommia sykskyllä ja se näkyi täälläkin. Pelasin pitkästä aikaa tosi hyvin ja oli kiva pelata tässä ryhmässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle