Junttila: "Paljon pitää parantaa, jos haluamme perjantaina voittaa"

LIIGA / Haastattelu
Junttilalla oli paikkoja iskeä useampikin maali.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Oulun Kärpillä oli keskiviikkona ensimmäinen mahdollisuus katkaista finaalisarja, ja voittaa Suomen mestaruus. Tampereen Tappara ei kuitenkaan antanut periksi, vaan voitti ottelun lukemin 4−3, ja siirsi finaalisarjan ratkaisun vielä ainakin seuraavaan otteluun. Jatkoaika jututti kärppähyökkääjä Julius Junttilaa ottelun jälkeen.

Julius Junttila on toinen Kärppien paljon hehkutetun kolmosketjun laitahyökkääjistä. 17 pudotuspeliottelussa tehot 6+9 iskenyt hyökkääjä on onnistunut kolmessa viimeisimmässä finaaliottelussa maalinteossa. Junttila ei kuitenkaan laske maalejaan, vaan hänelle on tärkeintä, että joukkue voittaa.

− Mukavahan on aina tehdä maaleja, mutta pudotuspeleissä on ihan sama kuka niitä iskee, kunhan vain voitetamme.

Viides finaaliottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen erä oli maaliton. Tappara iski toisessa erässä kaksi maalia alle neljässä minuutissa. Kärpät ei muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta onnistunut tekemään avausmaaliaan toisessa erässä.

− Vähän olimme telineissä. Kaksi ensimmäistä erää oli melko tarkkaa pelaamista, ja sitten olimmekin pari maalia tappiolla, Junttila kertasi pelin kulkua.

Kolmanteen erään kotijoukkue Kärpät tuli kovaa luistellen ja iski kavennusmaalin jo alle puolen minuutin pelin jälkeen. Junttila kertoi, että toisella erätauolla pukukopissa sovitut asiat onnistuivat kolmannessa erässä hyvin.

− Toisella erätauolla puhuimme, että pitää pystyä parempaan ja nauttia pelistä. Sitä lähdimme kolmanteen erään tekemään ja onnistuimmekin siinä mielestäni hyvin.

− Kolmanteen erään voi olla ihan tyytyväinen lukuunottamatta niitä helppoja maaleja, mitkä annoimme vastustajalle, Junttila jatkoi.

Kärpillä oli paikkansa tasoittaa ottelu kolmannen erän lopulla, mutta kotijoukkue ei kovasta yrityksestä huolimatta siihen pystynyt.

− Uskoimme, että saamme tasoitettua pelin. Aina kun pääsimme maalin päähän, niin sitten vähän halvalla päästimme kaverin kahden maalin johtoon. Kuroimme eron uudelleen pienemmäksi, ja meillä oli kova usko, että tasoitamme vielä.

Kärpillä on perjantaina Tampereella toinen mahdollisuus ratkaista mestaruus. Joukkue on voittanut finaalisarjassa kummatkin vierasottelunsa ja tavoitteena on napata vielä kolmaskin vierasvoitto.

− Meillä on hyviä kokemuksia Hakametsästä, olemme kahdesti käyneet voiton hakemassa. Hyvillä fiiliksillä lähdemme sinne parantamaan tästä pelistä. Paljon pitää parantaa, jos haluamme siellä voittaa, Junttila päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle