Jukurikapteeni Roine haluaa kaudelle voitokkaan päätöksen: "Ei todellakaan ole vielä ulospuhallettu"

LIIGA / Haastattelu
Roineen mukaan voitosta pelataan loppuun saakka.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Jukureiden kauden viimeinen kotiottelu kääntyi lopulta monien vaiheiden jälkeen vierailija Tapparan jatkoaikavoitoksi. Jukurikapteeni Miika Roine käänsi katseensa kuitenkin jo perjantaina pelattavaan kauden päätösotteluun SaiPaa vastaan, johon mikkeliläisryhmä lähtee hakemaan hyvää päätöstä kaudelle.

Jukureiden ja Tapparan välisessä kamppailussa jännitystä riitti aivan viimeisille sekunneille saakka, kun Janne Ritamäki kuittasi Tapparan 22 sekuntia ennen loppua tekemän 3−2-maalin vielä viisi sekuntia ennen loppua. Jatkoajalla Tappara kuitenkin lopulta käänsi pelin edukseen Kristian Kuuselan tekemällä osumalla.

− Aika vaiheikas ja värikäs peli saatiin viimeiseen kotipeliin. Ensimmäinen erä oli meiltä huono, mutta sen jälkeen pelasimme hyvää jääkiekkoa. Ehkä loppupeleissä ihan oikeutetusti meni pisteet. Näkemykseni mukaan meidän piti jotain saada mukaan. Olisi ollut väärin, jos nollille olisi jääty, Jukureiden kapteeni Miika Roine totesi.

Jukurit oli ottelun avauserässä täysin vastaanottavana osapuolena, mutta selvisi kuitenkin vain yhdellä takaiskulla. Roineen mukaan arkuus vaivasi mikkeliläisryhmää.

− Olimme vähän liian passiivisia. Ajatus oli, että me van otamme vastaan ja annamme vastustajan heittää kiekkoa päätyyn, niin totta kai he pääsivät myllyttämään. Pikkuisen olimme arkoja emmekä uskaltaneet lähteä hakemaan omaa hyökkäyspeliä. Sitten kun saimme oman hyökkäyspelimme mukaan, peli tasoittui ja alkoi kääntyä, Roine pohti.

− Aika sitkeästi pystyttiin puolustamaan kuitenkin se keskusta. Vaikka se voi näyttää, että kaveri hallitsee, niin laatupaikat onnistuimme kuitenkin pitämään melko pienessä.

Toisessa erässä Jukurit kuitenkin pääsi peliin kiinni ja nousi tasoihin Ville Leskisen osumalla, joka Roineen mukaan vapautti joukkueen peliä. Edes erän lopussa Tapparan Valtteri Kemiläisen iskemä 2−1-johtomaali ei saanut suistettua mikkeliläisryhmän peliä pois uomistaan.

− Tietysti maalit kääntää momentumia.  Juuri kun saat itsesi kaivettua peliin mukaan, niin kaveri tekee ylivoimamaalin. Totta kai se vähän vaikuttaa, mutta hyvin me pääsimme yli niistä aina, Roine sanoi.

Joukkueen usko ei loppunut päätöserässäkään lopun rangaistusten ja Tapparan loppuhetkien johtomaaliin, vaikka Roine myönsikin tilanteen olleen hankala.

− Jäähyhän siinä tuli, siitä 20 sekuntia ja Kemiläinen tyrkkää johtomaalin. Onhan se aika ahdas paikka, kun keskialoitus ja 20 sekuntia jäljellä. Niin vaan kuitenkin vielä taioimme itsemme tasoihin. Hieno juttu ja myös tämä yleisö ansaitsi tuollaisen lopun.

Päätöspelistä haetaan hyvää makua

Jukureiden kautta kokonaisuutena on leimannut vuoristoratamaisuus. Kauden alku oli heikko, mutta keskivaiheilla joukkueen peli alkoi löytää oikean raiteen ja tulosta alkoi tulla.

Vuodenvaihteen jälkeen alkanut kiri ei kuitenkaan riittänyt aivan loppuun asti, ja Jukureiden sijoitus runkosarjassa on kolmastoista. Roine totesi, että joukkue on kuitenkin menossa oikeaan suuntaan.

− Vähän vuoristorataahan tämä kausi oli. Ehkä se alkukausi kuitenkin koitui meidän kohtaloksi. Me löysimme kuitenkin erittäin hyvän tason tuossa joulun tienoilla ja olimme 20-30 ottelun kuntopuntarissa kahdeksan joukossa, Roine muistutti.

− Tietysti se on vain jossittelua, mutta se kertoo myös sen, että se peli meillä siellä myös oli kun saatiin se uomiin. Siitä pitää ammentaa myös tulevaan, kun paljon samoja jätkiä jatkaa ja homma etenee pidemmällä tähtäimellä koko ajan. Meillä on vahva usko, että olemme viemässä tätä laivaa oikeaan suuntaan.

Jukureille kauden viimeiset pelit ovat olleet tuloksellisesti merkityksettömiä, mutta joukkue on kuitenkin taistellut kunniakkaasti hyvällä asenteella loppuun saakka. Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa se teki myös kauden yleisöennätyksensä, kun Tappara-ottelua seurasi 3816 ihmistä. 

− Joukkue ja fanit ovat osoittaneet, että ei luovuteta ja vedetään kunnialla loppuun asti. Tänään se mielestäni hienosti näkyi, Roine kiitteli.

Jukureilla on vielä edessään yksi runkosarjaottelu, kun se matkustaa perjantaina SaiPan vieraaksi uransa päättävän SaiPa-vahti Jussi Markkasen juhlaotteluun. Roineen mukaan joukkueella on ainoana tavoitteena saada kaudelle voitokas päätös.

− Hienon pelaajan juhlapeli on edessä. Iso kunnioitus ja arvostus on tuolla meidänkin kopissa häntä kohtaan. Kyllä me kuitenkin edelleen voittoa lähdemme hakemaan. Halutaan kaudelle hyvä päätös ja se maku määräytyy hyvin pitkälle tuosta kauden viimeisestä pelistä. Ei todellakaan ole ulospuhallettu vielä, Roine linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle