Jukurikaksikon yritys palkittiin vihdoin - "Ollaan onnellisia kahdesta maalista ja kolmesta pisteestä"

LIIGA / Haastattelu
Kalliola avasi kauden maalihanansa kahdella osumalla.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukurit taisteli täyden pistepotin kotikaukalossaan Sportia vastaan monivaiheisessa ottelussa. Kamppailun hahmoiksi nousivat kauden ensimmäiset täysosumansa viimeistelleet Joonas Kalliola ja Julius Vähätalo.

Vaasalaisvierailija oli ottelussa niskan päällä Jukureiden vahvan alun ja avausmaalin jälkeen. Mikkeliläisryhmän vahva päätöserä kuitenkin käänsi kamppailun ja pisteet jäivät Mikkeliin 4−3-lukemin.

− Oli tiukka peli ja pirun tärkeät pisteet saatiin. Vähän koetteli siinä 3−3-tasoituksessa, kun kaverilla pomppi siinä. Saatiin onneksi se käännettyä kuitenkin vielä voitoksi. Tiistaina meillä oli tosi paljon maalipaikkoja ja maalit olivat oikeastaan ainut juttu, mikä jäi silloin puuttumaan. Tänään ei ollut yhtä fressi peli meiltä, eikä päästy ihan sinne ytimeen samalla tavalla. Se on kuitenkin urheilun hienous, että välillä vähän huonommallakin pelillä voi voittaa, summasi Julius Vähätalo ottelun.

− Ensimmäisessä erässäkin pitkät pyöritykset omiin tuli heikon keskialueen pelin seurauksena. Ei saatu kiekkoja Sportin päätyyn ja ne pääsivät kääntämään. Ei saatu hyvää vaihtorytmiä ja oltiin koko ajan jaloissa, Joonas Kalliola puolestaan pohti.

Ottelun voittomaalista päätöserässä vastanneella Vähätalolla on ollut kauden aiemmissa peleissä hyviä tilaisuuksia maalihanojen aukaisuun, mutta onnistumiset ovat kiertäneet hyökkääjää. Kauden avausosumakaan ei ollut se kaikista kaunein, sillä Vähätalon rystysuupaisu painui onnekkaasti Mika Järvisen jalkojen välistä maaliin, mutta onnistuminen kelpasi hyökkääjälle.

− Paljon on paikkoja ollut, paremmalla prosentilla pitäisi vain laittaa sisään. Hyvä, että nyt meni vähän huonommastakin paikasta ja toivotaan, että jatkossa tulee lisää, Vähätalo iloitsi.

Kalliola puolestaan avasi maalihanansa peräti kahdella osumalla tekemällä Jukureiden 1−0- ja 2−2-maalit. Laitahyökkääjän mukaan osumat olivat vain palkinto tehdystä työstä.

− Ne olivat vähän sellaisia, että tänään pomppi sisään. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ensimmäisessä maalissa Roine taisi nähdäkin, että kiekko jäi jalkoihin ja pääsin siitä laukomaan. Toisessa taas oli sellainen, että mihin se pomppaa, kun saa mailan väliin. Tällä kertaa meni sisään, kuvaili Kalliola.

− Kun jaksaa vain tehdä hommia, niin kyllä se palkinto sieltä joskus tulee. Pitää vain jatkaa työntekoa ja saada sitä kautta onnistumisia.

Hyökkääjän ohjaamaa 2−2-osumaa tarkisteltiin pitkän aikaa videolta. Kalliola itse oli kuitenkin varma maalista ilman tarkistuksiakin.

− Ihmettelin, että mikä on homman nimi. Kyllä minä tiesin, ettei se korkea ollut. Yllättävän alhaalta sen ohjasin, Kalliola totesi.

Kalliolalla oli päätöserässä hyvä tilaisuus iskeä myös kypärätemppu täyteen. Järvinen Sportin maalilla onnistui kuitenkin pysäyttämään hyökkääjän yrityksen.

− Huomasin, että siinä on hyvä paikka lähteä yrittämään. En tiedä saiko kaveri siinä sen verran mailaa väliin, että veto ei oikein noussut ja taisi jäädä takapatjaan. Lähellä oli, mutta ei haittaa. Ollaan onnellisia kahdesta maalista ja kolmesta pisteestä.

Ottelulle kuvaavaa olivat aavistuksen onnekkaat osumat. Sportkin pääsi niistä osalliseksi 1−1-tasoituksessa, joka meni Antti Jaatisen luistimesta sisään ja 3−3-tasoitusmaalin pääsi iskemään Erik Riska päätylaudasta tyhjän maalin eteen pompanneesta kiekosta. 

− Ne aikaisemmatkin maalit olivat vähän sellaisia, että meitä koeteltiin aika kovalla kädellä. Ei ole ensimmäinen kerta, kun olen todistamassa tuollaisia pomppumaaleja Sportia vastaan. Joskus tuossa vuosien varrella tullut vähän enemmänkin sellaisia. Onneksi sitten pomppi meillekin ja saatiin voittomaali vähän puolittaisella yrityksellä, Kalliola kertasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle