Juho Tommila iski kaksi näyttävää maalia - hyväksytyn ja hylätyn

LIIGA / Haastattelu
Ässäpuolustaja Juho Tommila pelasi lauantaina Tapparaa vastaan loistavan pelin.
Kuva © Saana Hakala
Ässät varmisti pudotuspelipaikkansa voittamalla Tapparan selvin 3-0-lukemin. Kiihkeän lauantai-illan näyttävimmistä liikkeistä vastasi ässäpuolustaja Juho Tommila.

Porilaiset veivät voiton Tapparasta näytöstyyliin. Nollapelin pelannut Andreas Bernard oli yksi kotijoukkueen merkittävistä onnistujista, mutta myös puolustaja Juho Tommila oli illan aikana mukana monessa. Mies keräsi tililleen ottelussa sekä hyväksytyn että hylätyn maalin ja vielä jäähynkin.

− Tänään tuli jäähy ja maali, ja toki se maali oli kiva tehdä, Tommila naureskeli.

Osuma syntyi puolustajan päästessä jäähyaitiosta, jolloin Simon Suoranta sai syötettyä Tommilan läpiajoon. Kiekko meni lopulta maaliin maailmanluokan veivien jälkeen eikä Dominik Hrachovinalla ollut tilanteessa mahdollisuuksia torjuntaan.

− Olen tainnut kerran aiemmin päästä puolittain läpi (Liigassa), mutta tällä kertaa oli kyllä rauha tehdä ratkaisu. Tuolla tavalla yleensä harhautan, mutta nyt taisi maalivahti odottaa vetoa, Tommila pohti.

Avauserässä oli onnistua myös hieman erikoisempi maali, joka kuitenkin lopulta hylättiin siirretyn paitsion takia. Tommila heitti päätykiekkoa keskialueelta, mutta peliväline muuttikin suuntaa laidasta ja meni maaliin Hrachovinan lähdettyä turhan aikaisin maalin taakse oletettua päätykiekkoa vastaan. 

− Se oli ihan vahinko, mutta harmi silti, että se oli paitsio. Harvinainen tilanne se kyllä varmasti oli, Tommila tuumi.

Lauantai-iltana muistettiin myös Ässien vuoden 1978 mestarijoukkuetta. Ennen ottelua jäällä nähtiin 40 vuoden takaiset mestarit sekä videolla tunnelmapaloja finaaleista juuri tämänkin iltaista vastustajaa Tapparaa vastaan.

− Kyllä juhlapelikin aina tuo tietyn lisämomentin peliin, ja tänään oli halli täynnä ja hyvin tunnelmaa. Mielestäni tarjosimme hyvän show'n, Tommila hymyili.

Ässät varmisti voitollaan pudotuspelipaikan

Ilveksen hävitessä lauantain ottelunsa ja Ässien ottaessa täydet kolme pistettä porilaisten pudotuspelipaikka varmistui.

− Ai onko se nyt varma? Tosi hieno juttu! Tätä varten tässä on taisteltu ja raavittu pisteitä, Tommila iloitsi.

Ässien tämänhetkisestä sarjasijoituksesta (yhdeksäs) puolustaja ei heti ollut aivan varma, mutta sen kuullessaan alkoi oitis laskea tulevia mahdollisuuksia.

− Onhan tässä sitten vielä kahdeksanteenkin paikkaan mahdollisuus, mutta kyllä nämä kaikki pelit ovat meille joka tapauksessa se "game seven", Tommila tähdensi.

Kumpi sitten olisi hauskempi vastustaja pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, Lukko vai SaiPa?

− SaiPakin kävisi tietysti, mutta kyllähän Lukko hauskalta tuntuisi. Satakuntalaiset eivät ole pitkään aikaan pudotuspeleissä kohdanneet, joten siitä voisi tulla aika kiihkeä setti, Lukon kasvatti Tommila nauroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle