Juha Järvenpää haikailee hevosen rattaille

LIIGA / Haastattelu
Järvenpää urakoi Isonmäen illassa nollapelin.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Juha Järvenpään nollapeli siivitti KooKoon voittoon Porissa. Toimittajaa kiinnosti tällä kertaa kuitenkin pelin ulkopuoliset asiat - maalivahti on nimittäin tunnettu kovana hevosmiehenä.

Juha Järvenpään ensimmäinen vierasvoitto Porissa ei olisi voinut komeammin tulla. Nollapelin arvoisesti tärkeitä torjuntoja napannut maalivahti oli ottelun jälkeen luonnollisesti riemukkaalla tuulella.

− Oli kova lataus peliin, kun tässä olen montaa poppakonstia koittanut voittoa metsästäessäni. Tuntuu kyllä hyvältä, olo on kuin olisi toisessa maailmassa, Järvenpää iloitsi.

Joukkueen lauantai-illan otteistakaan miehellä ei ollut kuin hyvää sanottavaa.

− Ollaan sitoutunut ja sitkeä porukka. Tänään puolustettiin hyvin ja kärsivällisesti, Järvenpää kommentoi.

Jääkiekkoilun lisäksi maalivahti on innolla mukana myös hevosurheilussa. Kiinnostus raveihin on syttynyt jo vuosia sitten, ja nykyään Järvenpää on osaomistajana useammassakin hevosessa.

− Minulla on osuus neljästä ravurista, joista yksi on tällä hetkellä starttikuntoinen. Sitten on kaksi, jotka ovat vasta tulossa radoille, ja kaikkein nuorin on viime kesänä syntynyt varsa, Järvenpää kertoi. 

Porissa asuessaan hän kävi useamman kerran viikossa tallilla, mutta nyt aktiivinen harrastaminen on Järvenpään mukaan jäänyt vähemmälle.

− Liian vähän olen mukana, sillä työ vie aikaa.

Innostus raviurheiluun ei kuitenkaan ole hiipumassa, vaan maalivahdilla on suunnitelmissa esimerkiksi ravikortin suorittaminen päästäkseen ajamaan kilpaa.

− Ohjastushommat ovat vähän jääneet vuosien varrella, kun on tullut itselle loukkaantumisia. Olen kyllä jo kerran ilmoittautunut korttikurssille, mutta se peruttiin vähäisen osallistujamäärän takia. Nyt on ollut taas kaikenlaista viritystä, jos saataisiin vaikka Kouvolaan järjestettyä kurssi, Järvenpää selvitti.

KooKoo on mukana Raviliigassa Fruttifero Luca -nimisellä hevosella. Kilpailuoikeuden vasta 1,5-vuotias varsa saa ensi vuonna, mutta Järvenpäällä oli siitä jo hyvää tulevaisuutta povaava mielipide.

− Kouvolassa on ryhdikäs ja oikein helpporavinen varsa. Se juoksee vielä rahaa! 

» Lähetä palautetta toimitukselle