Joukkuepelaaja meren takaa

LIIGA / Haastattelu
Dehner pelasi vahvasti läpi HIFK-ottelun.
Kuva © Jussi Kivimäki
Helsingin paikallispelin voittaminen on aina hieno asia, ja pelin jälkeen tunnelman pystyi aistimaan jo astuessaan pukukoppiin. Taustalla hymyili Jokerien pieni suuri mies, puolustuksessa näkymätöntä työtä tekevä Jeremy Dehner.

Tyytyväisenä oman joukkueensa otteisiin, Jeremy Dehner antoi kehuja joukkuetovereitaan. Hänen mielestään on tärkeää pärjätä juuri HIFK:ta vastaan.

- Pelasimme todella hyvin tänään. On aina hienoa onnistua paikallisvastustajaa vastaan. Koko joukkue taisteli läpi ottelun ja pidimme otteen itsellämme emmekä antaneet vastustajalle liikaa mahdollisuuksia.

- Oma peli meni juuri niin kuin pitääkin tällaisissa otteluissa. Tärkeintä on onnistua pelaamaan joukkueelle ja tänään se onnistui varsinkin yli- ja alivoimalla, Dehner totesi.

Alkukausi on ollut Jokereille melkoista vuoristorataa. Jenkkipuolustaja ei kuitenkaan näe tämän hetkistä sarjasijoitusta mitenkään epätoivoisena.

- Kauden alku on tosiaan ollut ylä- ja alamäkeä. Täytyy vain treenata enemmän ja parantaa peliä pikkuhiljaa. Kun pelaamme sekä treenaamme enemmän ja enemmän yhdessä, alkaa pelikin varmasti parantua ja silloin yleensä joukkuekin pärjää, jokeripuolustaja arvioi.

Yliopistosarjoista Suomeen tullut piskuinen puolustaja pyrkii kehittämään peliään jatkuvasti.

- Yritän aina käyttää jalkojani ja parantaa liikkuvuuttani. Pyrin aina keskittymään enemmän kiekon kontrolloimiseen ja estämään vastustajaa tekemästä maaleja. Näiden asioiden kehittäminen on oman pelini kannalta tärkeintä.

- Kaikki tietenkin pelaavat hyvin ja tärkeintä on kuitenkin aina pyrkiä parantaa joukkuepeliä, jatkoi Dehner.

NHL:stä tulleet joukkuetoverit herättävät kunnioitusta puolustajassa. Pohjois-Amerikassa syntyneelle kiekkoilijalle NHL on iso asia.

- Kun kasvat jenkeissä ja opit rakastamaan jääkiekkoa, on mahtavaa huomata kuinka suuret tähdet jaksavat tulla tänne ja näyttää osaamistaan. Samalla pyrit itse ottamaan oppia kunnioittamiltasi pelaajilta ja, jos olet onnekas, tuomaan omaan peliisi lisää yksityiskohtia heidän ansiostaan, Dehner kertoo.

Jokerien alkukausi on ollut vaikea, sillä loukkaantumiset vaivaavat joukkuetta jatkuvasti. Serkkuaan Ryan Suteria ei Dehner kuitenkaan vielä ole kosiskellut narripaitaan.

- Meillä on ollut rankkaa loukkaantumisten kanssa, mutta toistaiseksi ei ole tarvetta pyytää häntä apuun, hän naurahti.

- Tärkeintä on pystyä pelaamaan joukkueena, oli vierellä sitten kuka tahansa. Täytyy vain olla valmiina aina seuraavaan peliin oli kokoonpano mikä tahansa, Dehner alleviivasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle