Josi: "Tämän joukkueen saavutuksia on vaikea ymmärtää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julian Walker joukkuetovereineen juhlii Yhdysvallat nujertanutta 2-0-maalia.
Kuva © Getty Images
Sveitsin NHL-puolustaja pitää finaali-Sveitsiä parempana kuin sitä, joka voitti Ruotsin jo turnauksen alussa.

MM-kisojen avauspäivän Sveitsi-Ruotsi oli nykyisen taipaleen alku. Sveitsin kaksi toisen erän maalia antoivat johdon, joka riitti pitkälle. Martin Gerber torjui 24 kertaa ja Ruotsi hävisi 2-3.

- 2-0-johto ensimmäisellä puolikkaalla oli odottamaton ja ratkaiseva. Se vei kaiken jännityksen pois ja sytytti hitaimmatkin, kokenut maalivahti saneli.

Sytytyslanka palaa edelleen, vaikka kahteen viikkoon on mahtunut monta pommia. Viimeisimpänä yllätytetyksi tuli Yhdysvallat, joka ei onnistunut välierässä maalinteossa kertaakaan.

- Luotimme kovaan karvauksen. Tiesimme, että se tuottaa tuloksen, Roman Josi kertoi loppuottelupaikan varmistuttua.

Jalalla nopea ja fyysisesti kova Sveitsi ei ole ollut enempää tai vähempää kuin turnauksen paras joukkue läpi koko kisojen.

- Pelasimme melkein täydellisesti. Painostimme alkuhetkistä asti ja saimme paljon tilanteita. Vain maalit tuntuivat puuttuvan. Kyllähän niitäkin sitten lopulta tuli, Josi sanoi.

15 päivän rupeaman jälkeen Sveitsin saldo on edelleen puhdas ja jäljellä on vain yksi ottelu - MM-finaali.

- Tämän joukkueen saavutuksia on vaikea ymmärtää, ihmetteli epäuskoinen NHL-pakki.

Sveitsin osalta ympyrä sulkeutuu, sillä finaalivastus on tuhkimotarinan ensimmäisessä kappaleessa pettynyt Tre Kronor.

Turnausavauksessa Sveitsin maaleista vastasivat Matthias Bieber, Nino Niederreiter ja Ryan Gardner. Kaikki osumat syntyivät tasaviisikoin. Ruotsin ainokaisen teki Johan Fransson ylivoimalla.

- Alkulohkovoitostamme tuntuu olevan jo ikuisuus. Maallemme on valtava juttu olla loppuottelussa, varsinkin Tukholmassa Ruotsia vastaan, päävalmentaja Sean Simpson arvioi.

- Ruotsin joukkue on kasvanut valtavasti ja Sedinit tekevät heistä vielä paremman ryhmän.

Josi muistuttaa Sveitsinkin kehittyneen. 22-vuotias puolustaja pelaa neljänsiä MM-kisojaan, mutta ei ole koskaan aiemmin päässyt alkulohkoa pidemmälle. Nyt takana on jo yhdeksän ottelua, joissa Nashville-nuorukainen on iskenyt kahdeksan (3+5) pistettä.

- Olemme nyt parempi joukkue kuin silloin. Pelaamisemme taso on parempi. Suoraan sanottuna meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa maailmanmestaruus.

» Lähetä palautetta toimitukselle