Josi odottaa puolivälieriä ja Tolvasta: "Hänen laukauksensa on loistava"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Josi kuuluu Sveitsin vakikalustoon, kun NHL-kausi jää lyhyeksi.
Kuva © Timo Savela
Roman Josin Kööpenhaminan-reissusta ei tullut hukkareissua. Seuraavaksi edessä on pitkän kirouksen murtaminen Suomea vastaan.

Sveitsi varmisti oman puolivälieräpaikkansa päihittämällä alkulohkonsa viimeisessä ottelussa Ranskan. Voiton johdosta paikka puolivälieriin varmistui omilla otteilla, kun Slovakian päätöspeli jäi merkityksettömäksi.

Isoista maista Sveitsi onnistui poimimaan pisteen Tšekiltä, ja päihitti tämän lisäksi lohkossa taakse jääneet joukkueet. Pelityyli oli joukkueelle tyypilliseen tapaan pirteän luisteleva, jolla myös isommat joukkueet saatiin ahtaalle.

− Viimeisen pelin voitolla pääsimme tavoitteeseemme. Puolivälieräpaikka on huippu juttu, Roman Josi hehkuttaa.

Josi ehti pelata alkulohkon kaksi viimeistä ottelua, kun Nashville Predatorsin kausi päättyi pudotuspelien toiselle kierrokselle. Ensimmäisessä ottelussa Josin rooli oli vielä pienempi, mutta selvän kasvun pystyi näkemään jo alkulohkon päätöspelissä.

Kun pudotuspelit alkavat, rooli ei ainakaan pienene. Josi piti myös henkilökohtaisella tasolla mukavana asiana, ettei reissannut Kööpenhaminaan vain alkulohkon takia.

− Kauden jatkuminen on erittäin tärkeä asia. Tämä joukkue on pelannut hyvää jääkiekkoa ja ansaitsemme paikkamme jatkossa.

Puolivälierissä vastaan asettuu Suomi. Käkikellomaa on kaatanut Leijonat viimeksi MM-tasolla 1972. Tämä on 14 vuotta aiemmin kuin Sveitsin vanhin pelaaja, Raphael Diaz on syntynyt.

Sveitsi onkin ottelussa ymmärrettävästi altavastaaja, vaikka kaksi tuoreinta kohtaamista ovatkin edenneet jatkoajalle. 2010-luvulla joukkueet ovat kohdanneet kolmesti.

− Siitä tulee erittäin kova ottelu. Meidän asenteemme ei ole mennä pelaamaan, ja sen jälkeen lähteä kotiin, Josi lupaa.

Yksi pelaaja nousee myös Josin puheissa esille.

− Odotan Eelin (Tolvanen) kohtaamista ja hänen vetojen blokkaamista, puolustaja naurahtaa.

− Hänen laukauksensa on loistava. Jo parin NHL-pelin perusteella pystyi päättelemään, kuinka taitava hän on.

» Lähetä palautetta toimitukselle