Joni Tuulola tarjoaa limpparit maalivahti Kähköselle

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tuulola ei onnistunut läpiajossaan.
Suomi oli pitkään tappiolla ottelussa Slovakiaa vastaan. Tilanteessa 1-2 Slovakia oli lähellä lisätä johtonsa jälleen kahteen maaliin puolustaja Joni Tuulolan virheen myötä.

Joni Tuulolan purku otti osumaa maaliin ulkopuolelta ja meni suoraan Matus Sukelin lapaan. Tämän laukauksen Suomen maalivahti Kaapo Kähkönen otti kuitenkin komeasti hanskaansa. Tuulolalla ja Kähkösellä olikin juttutuokio heti tilanteen jälkeen.

− Lupasin tarjota limpparit joku päivä. Oli se melkoinen pelastus. Olisin jäänyt paljon enemmänkin velkaa, jos siitä olisi tullut maali.

Muutenkin toisen erän keskivaiheilla Tuulolalla riitti tapahtumia.

− Ensin huono purku, sitten kiekko olkapäähän ja lopuksi läpiajo. Sellaista jääkiekko on, välillä tapahtuu ihmeellisiä asioita, Tuulola kertaa.

Suomen peli kokonaisuutena sai Tuulolalta kehuja.

− Mielestäni pelasimme suhteellisen ehjän 60-minuuttisen.

− Tiesimme, että pelitavan kautta saamme tarvittavat maalipaikat, ja loppujen lopuksi nakattiin kahdeksan. Sehän sopi päivän teemaan.

− Pelataan tuosta Tsekki-peli ja sen jälkeen lähdetään Jonin synttäreille. Puolivälierä tulee sitten ajallaan.

Uudenvuodenpäivänä vuonna 1996 syntynyt Tuulola on kisojen vanhin pelaaja - hänen lisäkseen vain USA:n Scott Eansor täyttää 20 vuotta turnauksen kestäessä. Hänenkin kohdallaan on se tilanne, että mikäli USA jää puolivälieriin, hän ei tule pelaamaan syntymäpäivänsä jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle