Joni Piipposen syksystä jäi hyvä maku suuhun

MESTIS / Haastattelu
Joni Piipposen syksy sujui mallikkaasti.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Hokki-hyökkääjä Joni Piipponen on ollut alkukaudella kajaanilaisjoukkueen näkyvimpiä pelaajia ja mies löytyy joukkueen sisäisen pistepörssin sijalta neljä.

Nurmijärven Kurran kasvatti, Joni Piipponen, pelaa toista peräkkäistä kauttaan linnapaidoissa. Kiekko-Vantaan, Karhu-Kissojen sekä Jokereiden juniorijoukkueet läpi käynyt 22-vuotias laitahyökkääjä on pelannut alkukaudella pirteästi ollen yksi Hokin parhaita pelaajia. 

Jääkiekon välissä Piipponen pelasi kesäisin 10 vuoden ajan jalkapalloa, mutta nykyinen laji on ollut se juttu aina.

- Ei mitkään muut lajit ole koskaan kiinnostanut yhtä paljon kuin jääkiekko! Tämä on vaan niin siistiä.

Mies löytää itsestään vahvuuksia, mutta myöntää, että Patrik Laineen tavaramerkki on hänen heikkoutensa.

- Vahvuutena pidän tasaisuutta, ei mitään kovin selvää vahvuutta mutta ei heikkouttakaan. Joka osa-alueella on parannettavaa. Heikkoutena tulee mieleen suoraan syötöstä laukaus.

Piipposen alkukausi on sujunut mallikkaasti, niin pisteiden valossa kuin myös pelillisesti. Alkukaudella tullut loukkaantuminen on selätetty ja pelaaminen on sujunut hienosti.

- Kesän pääsin treenaamaan hyvin. Ja nyt kun loukkaantumisen jälkeen tulin takaisin, sain heti onnistumisia, niin se on ruokkinut itseluottamusta.

Hokin alkukausi on ollut erittäin mollivoittoinen, eivätkä kajaanilaiskannattajat ole olleet tyytyväisiä syksyn peliin. Juuri karsintarajan yläpuolella olevan kajaanilaisjoukkueen suurin ongelma on myös Piipposen tiedossa.

- Maalinteko. Peli on parantunut koko ajan, eikä omiin olla paljoakaan päästetty. Paikkoja luodaan tarpeeksi, mutta maalinteko on tökkinyt.

"On ainakin yksi vieraspeli lähempänä"

Kurran kasvatti on sitä mieltä, että linnapaitojen joukkue on tällä kaudella vahva ja oman ketjun kavereiden kanssa pelaaminen on toiminut hyvin.

- Meillä on nippu hyviä jätkiä kasassa! Kautta on vielä reilusti jäljellä, joten aikaa on nousta. Ketjun kanssa on ollut kiva pelata ja homma on toiminut.

Piipposen tämän kauden tavoitteet ovat realistisia, sillä syksy osoitti, että mies on ottanut harppauksen eteenpäin. Eikä näillä näytöillä olisi ihme, vaikka mies pelaisi jo ensi kaudella pykälää korkeammalla sarjatasolla. 

- Tällä kaudella yritän jatkaa pisteiden tekemistä ja auttaa joukkuetta voittamaan. Tulevaisuuden tavoitteena olisi pelata joku päivä Liigassa.

Tälle kaudelle kajaanilaiset saivat oman paikallisvastustajan, kun Iisalmen Peli-Karhut nousivat Mestikseen. 22-vuotias hyökkääjä pitää asiaa positiivisena, sillä lyhyt välimatka Kajaanista Iisalmeen on tervetullut.

- Olen tykännyt. On ainakin yksi vieraspeli vähän lähempänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle