Joni Petrellin Junkkarit tavoittelee kotietua kevään pudotuspeleihin

Suomi-sarja / Haastattelu
JHT:n päävalmentaja Joni Petrell on nähty myös Keravan Mestis-joukkueen penkin takana
Kuva © Timo Savela
Kalajoen JHT lähtee joulutauolle hyvistä asetelmista sarjakakkosena. Joni Petrellin luotsaama kalajokelaisjoukkue on vain kolme pistettä sarjaa johtavaa Ketterää perässä. Joukkueen tavoitteena on selviytyä runkosarjassa neljän parhaan joukkoon.

JHT:n alkukausi on sujunut vahvasti. Joukkue on kerännyt 24 ottelussa 60 pistettä. Maaliero 113-52 on sarjan toiseksi kovin. Valmentaja Joni Petrell on syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

− Ihan loistavasti kausi mennyt. Kaksi kertaa ollaan oltu ilman pinnoja koko alkukauden aikana. Kolme pistettä eroa sarjakärkeen, joten tyytyväinen voi olla.

Erinomaisesti sujuneesta syyskaudesta huolimatta Petrell ei lähde ränksyttelemään henkseleitä, vaan pitää kiinni syksyllä lyödystä tavoitteesta.

- Virallinen tavoite on, että saadaan JHT-historian ensimmäinen kotietu runkosarjaan ja siitä sitten katsellaan eteenpäin. Tietysti jos päästään Mestis-karsintoihin niin voidaan olla tyytyväisiä koko kauteen. En kuitenkaan sano, että varsinainen tavoite olisi nuo karsinnat.

Kalajoella puitteet kunnossa

Seuran resurssit ovat valmentajan mukaan Suomi-sarjatasolle hyvät.

- Resurssit on itse asiassa tähän sarjaan hyvät. Pelaajilla on hyvä olla ja minulla on hyvä olla. Kaikki asiat hoidetaan ihan viimeisen päälle. Kyllä uskon, että jos Mestis-paikka tulee, niin ei me sitä pois anneta, mutta se on tietysti pitkä tie. Mennään ensin pleijareihin.

Kevään Mestis-karsinnoissa Petrell uskoo Suomi-sarjajoukkueiden mahdollisuuksiin pelillisestä tasoerosta huolimatta.

- Onhan siinä totta kai eroa. Siksi joukkueet pelaavat eri sarjassa. Mestis-joukkueet ovat kuitenkin aika ammattimaisia organisaatioita joka ikinen joukkue, joka sieltä tulee, mutta uskon että siinä pystyy kyllä vastaan tappelemaan. Tietysti pitää katsoa aika paljon videonauhaa siinä miten vastustaja pelaa ja niin poispäin. Aina on jääkiekko-ottelussa mahdollisuus voittaa.

Tällä haavaa joukkueeseen ei olla hankkimassa lisävahvistuksia.

- Hakemalla ei haeta ketään. Olen ihan tyytyväinen tähän joukkueeseen mikä meillä on. Loukkaantumiset voivat tietysti olla sellaisia tilanteita, että niihin joudutaan reagoimaan, mutta toivottavasti niitä ei ainakaan lisää tule.

Vaikka joukkue jäi syyskauden aikana pisteittä vain kahdesti, ei JHT:n peli ole vielä toivotulla tasolla.

- Kaikilla osa-alueilla on parannettavaa. On ollut pelejä, joita on voitettu heikommallakin pelillä. Niissä ei ole ehkä ollut pääkoppa täysillä mukana. Semmonen oman pelin tiiviys ja joskus pelaajien lataaminen on vaikeaa, kun vastassa on heikompi vastustaja.

Vahvuutena tasaisuus ja huikea joukkuehenki

Joukkueen vahvuus on ollut luotsin mukaan tasaisuus ja hyvä joukkuehenki.

- Me ollaan tosi tasainen joukkue. Esimerkiksi nelosketjun Tommi Rintasalo on tehnyt jo 13 vai 14 maalia jo nyt syyskaudella. Meillä on oikeasti hyvät neljä ketjua ja kaksi tosi hyvää maalivahtia siinä ja meillä on tosi kiva olla tuolla hallilla. Jätkät heittää hyvää läppää, tai itse asiassa aika huonoa, mutta kuitenkin sillä lailla että siellä viihtyy ja kaikki valmentajista pelaajiin ja huoltajat myös. Hyvä ryhmä kokonaisuudessaan.

Hyökkääjä Niko Kivisen levottomien pukukoppipuheiden huhutaan JHT-leirin lähipiiriläisten mukaan häirinneen jopa sanavalmiin puolustaja Ville-Veikko Väkeväisen pelisuorituksia. Valmennuksen korviin jutut eivät ole kiirineet.

− Ei mitään hajua, Petrell räjähtää nauruun.

Suomi-sarjaa Petrell pitää varsin urheilullisena, joskaan mies ei ole nykyiseen joukkuemäärään täysin tyytyväinen.

− Ei ole enää mikään kaljaliiga. Nykyään aika urheilullinen sarja. Ehkä tuota 16 joukkueen määrää voisi vähän tiputtaa. Jos Mestiksessä mennään 12 joukkueella, niin Suomi-sarjassakin voisi olla 12 joukkuetta, että ehkä se voisi olla ihan hyvä uudistus. Aika kahtiajakoinen sarja ollut tähän mennessä. Ensimmäiset seitsemän ja loput yhdeksän ovat vähän erottuneet omaksi porukakseen, mutta tasoerothan ne on Mestiksessä ja Liigassakin.

JHT haastajana kevääseen

Sarjan voittajasuosikeiksi valmentaja nimeää Ketterän ja Pyryn. Oma joukkueen mies nimeää haastajien listaan.

- Ketterä ja Pyry ovat selkeät suosikit, jos katsotaan puhtaasti pelaajien kokemusta ja ketä ne hankkinut sinne. Ja sitten täällä on JHT, FPS, Hunters, A.I.K, jotka pyrkii laittamaan vähän kapuloita isojen rattaisiin.

Junkkarit pelasi syyskauden viimeisen pelinsä Forssassa, jossa joukkue katkaisi kotijoukkueen 11 ottelun voittoputken. JHT johti ottelua jo 0-3, mutta otteen hölläämisen myötä FPS pääsi peliin mukaan ja lopulta voitto irtosi vasta voittolaukauskilpailun jälkeen 3-4. Syyskauden viimeiselle pelille Petrell antaa hieman keskinkertaista paremman arvosanan.

- 7½ Olen ehkä vähän liian kriittinen meidän peliin, mutta se ei tarkoita sitä, että olisin ylimielinen. Kahteen pisteeseen olen tosi tyytyväinen, mutta omaan peliin mitä virheitä tuli, niin siksi 7½.

Yksittäisiä pelaajia valmentaja ei halua nostaa esille hyvässä tai pahassa, vaan korostaa joukkueen tiivistä yhteishenkeä.

- En halua nostaa ketään esille. Joukkuehan tuo on. Kaikki ovat hyvin mukana ja henki on hyvä. Kiva toimia tässä mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle