Jonas Enlund: "Tiedän, että minulta odotetaan enemmän"

KHL / Haastattelu
Jonas Enlund jäi ilman tehopisteitä myös Jokereita vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomalaishyökkääjä Jonas Enlund oli viime kaudella KHL:n toiseksi tehokkain suomalainen. Enlund siirtyi täksi kaudeksi Lokomotiv Jaroslavliin suurin odotuksin. Loukkaantumisista kärsineen Enlundin alkukausi on ollut erittäin vaisu, ja hyökkääjä myöntää jo tuntevansa seurajohdon paineet niskassaan.

Lokomotivin peli Jokereita vastaan ei sujunut odotusten mukaisesti. Sarjakärki pelasi huolimattomasti ja joukkueen peli näytti jopa aneemiselta. Vastaavasti Jokerit hyödynsi erinomaisesti vierasjoukkueen intensiteetin puutteen ja ratkaisi ottelun edukseen jo ensimmäisessä erässä.

− Jokerit puolusti todella hyvin, ja me emme päässeet maalipaikoille. Ensimmäisessä erässä olimme varsinkin täysin lapasia ja hävisimme kaikki kaksinkamppailut, Jonas Enlund ruoti pelin jälkeen.

Enlund pelasi Jokereita vastaan alkukaudelta tutulla paikallaan kolmosketjussa yhdessä Emil Galimovin ja Vladislav Kartajevin kanssa. Kuten koko vierasjoukkueen, myös Enlundin ja hänen ketjukavereidensa peli oli vaisua läpi koko ottelun.

− Hieman paransimme loppua kohti, mutta varsinkin hyökkäyspelissä meillä ei ollut tänään tarpeeksi energiaa. Jokerit ansaitsi voittonsa, Enlund jatkoi.

Lokomotivin kausi on sujunut erinomaisesti ja joukkue johtaa koko KHL:ää. Sen kurinalainen ja puolustava pelityyli on toiminut erittäin hyvin, mikä on johtanut useisiin vähämaalisiin ja niukkoihin voittoihin.

− Meidän kausi joukkueena on sujunut erittäin hyvin. Yhdessä vaiheessa voitimme muistaakseni 14 peliä putkeen, se on hurja saldo.

− Se on harvinaista, jos vastustaja tekee meitä vastaan kolme maalia. Me pyrimme puolustamaan ja pelaamaan tiiviisti, meitä vastaan on todella vaikea tehdä maalia. Hyökkäyspelimmekin on monipuolistunut, tosin tänään siitä ei ollut merkkiäkään.

Kasvavat paineet

Enlundin alkukausi yksilötasolla on ollut vaisu. Hänen odotettiin ottavan Lokomotivin hyökkäyksestä ison roolin, mutta suomalaishyökkääjä on tippunut joukkueensa kolmosketjuun. Ketjuhiearkista huolimatta peliaikaa Enlund on kuitenkin saanut kohtalisen paljon, mutta tulosta ei ole kuitenkaan tullut.

− Kieltämättä kausi on ollut vaikea, ja olo on ollut välillä tuskaisa. Onneksi nyt pelaamiseni on menossa parempaan suuntaan. Alkukautta haittasivat muutamat loukkaantumiset, mutta nyt mies on kunnossa, joten kaukalossa on pakko alkaa tapahtua.

Ottelu Jokereita vastaan oli Enlundille jo kahdeksas perättäin ilman tehomerkintöjä. Kauden 21 ottelussa Enlund on viimeistellyt kolme maalia, ilman ainuttakaan syöttöpistettä.

Enlund pelasi viime kaudella Sibir Novosibirskissä ja oli KHL:n toiseksi tehokkain suomalainen. Mies hankittiin Lokomotiviin ratkaisijan rooliin, mutta tulosta ei ole tullut. Enlund myöntää suoraan, että seurajohdon asettamat paineet alkavat kasvaa päivä päivältä.

− No, ei ole tullut aivan suoraa palautetta, mutta tiedostan, että he odottavat minulta tehoja. Olen kyllä huomannut, että minulta odotetaan enemmän ja minun pitää pystyä parempaan. Nyt on pakko parantaa, Enlund päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle