Jokipoikien maalipyssy: "Vielä löytyy parannettavaa"

MESTIS / Haastattelu
Janne Väyrysen tuuletus on tullut tutuksi ympäri Mestiksen.
Jatkoajan Nimi mieleen -ennakkojutun valinta napsahti ainakin Jokipoikien osalta totaalisen nappiin. Väyrynen tuplasi aiemman Mestis-uransa maalimäärän jo sarja-avauksessa, eikä tahti hyytynyt koko syksyn aikana. Joulutauolle lähdettäessä Väyrynen taistelee Mestiksen maalipörssin kärkitiloilla.

Jokipoikien kausi on ollut lähes joka mittarilla mitattuna yllätys. Nuorella, halvalla ja paikallisella rungolla kauteen lähtenyt joensuulaissakki on joulutauolla sijalla kolme, kun etukäteen joukkueen ajateltiin taistelevan suurin piirtein viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Joensuulaisseuran "uuden tulemisen" yksi isoimmista nimistä on ollut Janne Väyrynen. Viime kaudella Suomi-sarjan mestaruudessa vahvasti vaikuttanut Väyrynen sorvasi monen iloksi jatkosopimuksen, ja maalitehtailu on jatkunut hurjaan tahtiin myös sarjaporrasta ylempänä.

− Ihan hyvin on mennyt. Vielä paremminki olisi voinut mennä: oli paljon voitettavissa olleita pelejä, joita ite sössittiin, hän harmitteli.

− Ihan tasapainosta peliä ollaan pelattu. Ehkä ylivoima ajoittain vähän tökkii, mutta ollaan sitäkin parannettu. En äkkiseltään keksi sellasia juttuja, joissa ollaan huonoja, mutta semmosia pikkujuttuja, joihin pelit usein ratkeavat, pitäisi parantaa.

Viime kaudella hyökkääjä takoi 19 osumaa yhteensä 20 Suomi-sarjan ottelussa, ja joensuulaisyleisö oli välittömästi hurmattu. Tällä kaudella 25 otteluun tehopisteitä on kertynyt 14+9. Jotkut jopa sanoisivat, että 23-vuotiaalle kausi on ollut mahtava.

− No mahtava ja mahtava. Ihan ookoo, on hyvää ja sitten on tietenkin parannettavaakin. Nytkin oli 3−4 varmaa maalipaikkaa hukkaan, niin kyllä niistä pitäsi ainakin 1−2 pistää sisään, hän puhisi syyskauden päättäneen hävityn Jukurit-ottelun jälkeen.

Ennen Jokipoikiin tuloaan Väyrynen pelasi Jukureissa ja Kiekko-Vantaassa. Tuolloin Mestiksessä ei vastuuta juuri tullut, ja tehot jäivät yhteen maaliin.

− Siitä ajasta oma liike on parantunut, ja sitä kautta pitää ottaa kiekollista vastuuta. Siihen homma perustuu, Väyrynen kertasi ja korosti kovin itsekriittisesti:

− Eikä se vastuu joka päivä välttämättä ole ansaittua.

» Lähetä palautetta toimitukselle