Jokinen: Kärpät Suomessa ainoa vaihtoehto

LIIGA / Haastattelu
Jussi Jokinen saatetaan nähdä tällä kaudella vielä SM-liigassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Jussi Jokisella on takanaan jääkiekkoilijan peruskesä. Aiemmin tällä viikolla Raleighiin matkustaneella hyökkääjällä voi olla edessä pikainen paluu Eurooppaan.

Raksilan jäähallissa on rauhallista. Kärppien harjoitusvuorolla jäällä kurvailee vain kourallinen pelaajia. Isännät ovat pelireissulla, joten kaukalossa on vain Kärppien toipilaat sekä joukkueen mukana kesän harjoitelleet Pekka Rinne sekä Jussi Jokinen

Miten kesä on mennyt?

– Oikein hyvin on mennyt. Samoilla kuvioilla kuin aina ennenkin. Perheen ja ystävien kanssa olen viettänyt paljon aikaa ja siinä ohessa harjoitellut. Siihen päälle muutama kierros golfia. Jääkiekkoilijan peruskesä, Jokinen naurahtaa. 

Työsulun ajaksi kärppäpaitaan?

Varsinkin oululaisia kiinnostaa, mitä Jokinen tekee NHL:n työsulun alkaessa. Pelata hän haluaa joka tapauksessa. Mutta kuinka todennäköistä on esiintyminen kärppänutussa?

– Ehdottomasti se on mahdollista. Kärpät on rakas kasvattajaseura, enkä tule Suomessa pelaamaan missään muualla, Jokinen lataa.

Jokinen on harjoitellut yhdessä Rinteen kanssa tuttuun tapaan koko kesän Kärppien mukana. Hän näkee tämän mahdollisuuden tärkeänä. 

– Tämä on ollut minulle suuri ja korvaamaton apu jo seitsemän vuotta. Pidän tärkeänä, että saan olla mukana harjoittelemassa joukkueessa, joka valmistautuu alkavaan kauteen. Harjoitukset ovat pelinomaisia ja riittävän kovia, jotta pääsee hyvään kuntoon ja on iskussa kun menee training campille, Jokinen toteaa. 

Myös Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta on tyytyväinen Jokisen sekä Rinteen läsnäoloon treeneissä. 

– Jussi ja Pekka ovat loistavia esimerkkejä meidän nuorille siitä, miten omaa työkalua eli kroppaa hoidetaan. Valmentaja voi sanoa pelaajille, että mene polkemaan kuntopyörää, tee sitä ja tee tuota - valmentaja voi jopa valvoa sitä tekemistä, mutta ei siitä tule mitään, jos se tahto ei tule pelaajasta itsestään. Näille Oulun NHL-miehille ei ole kukaan sanomassa, he voisivat olla pelaamassa Beach Volleyta tuolla jos haluaisivat, mutta eivät ole. Molemmat ovat loistavia roolimalleja, Aravirta hehkuttaa. 

– Myös jäällä heillä on kristallin kirkkaana mielessä miksi siellä ollaan. Kaikki läpsyttely on poissa. Virne on suupielessä, mutta keskittyminen on puhtaasti tekemisessä. Valmentajan sana on heille laki ja sitä he yrittävät toteuttaa viimeisen päälle, Aravirta jatkaa.   

Juniorityön tukija

Jokinen näkee Kärppien tulevan kauden varsin positiivisena. Oscar Eklundin menetys on kuitenkin paha isku oululaisille. 

– Kärpillä on erittäin hyvää potentiaalia menestyä tällä kaudella. Oscar Eklundin menetys oli kuitenkin paha takaisku joukkueelle. Mielestäni hän oli joukkueen ykköspakki ja olisi ollut varmasti liigan parhaita puolustajia tällä kaudella. Ville Pokalla on kuitenkin huikea potentiaali ja hän saakin varmasti paljon Eklundin minuutteja. Ville pystyy varmasti kantamaan ne minuutit hyvin, Jokinen arvioi. 

Vuosi sitten uutisoitiin Jussi Jokisen ostaneen siivun Kärpistä. Tuolloin Jokinen vihjasi tämän liittyvän uran jälkeiseen elämään. 

– Jollain tapaa haluan olla pelaajauran jälkeenkin mukana jääkiekossa. Saa nähdä kehkeytyykö tästä sitten jotain suurempaa, Kärppien pienosakas sanoo. 

Myös juniorityö on lähellä Jokisen sydäntä. Kesäisin Kalajoelle pelataan perinteinen hyväntekeväisyysottelu, jossa Jokinen on yhtenä järjestäjänä. Rahat menevät Kalajoen JHT:n juniorityöhön.

Junioritoiminnan turvaaminen oli myös yksi syistä, joiden takia Carolinan hyökkääjä halusi sijoittaa Kärppiin. 

– Haluan olla omalta osaltani auttamassa ja turvaamassa junioreiden olosuhteita täällä pohjoisessa. Haluan nähdä, että heillä on mahdollisuus kehittyä ja tie auki Kärppiin ensin A-, B- ja C-junioreiden SM-sarjaan. Sitä kautta pääsy myös liigarinkiin ja vielä siitä maailmalle, Jokinen päättää. 

» Lähetä palautetta toimitukselle